Ministrul fondurilor europene, în vizită la Râmnic

La Râmnicu Vâlcea a fost prezentă luni, 16 septembrie Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene. Aceasta a participat la o şedinţă la Consiliul Judeţean Vâlcea, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, pentru a dezbate proiectele în curs, cât şi problema alocării fondurilor nerambursabile.

„Este o vizită extrem de importantă pentru judeţul nostru, şi mai ales este o vizită importantă pentru mine, deoarece dumneaei face parte din ceea ce eu spun cu mândrie că este generaţia mea, o generaţie care îmi doresc foarte mult să reuşească. Pe acest segment, al atragerii de fonduri europene eu am tot vorbit despre proiectele propuse de mine, Consiliul Judeţean Vâlcea şi numai, fără să vorbim aici despre primari, despre unităţile administrativ-teritoriale care au atras foarte mulţi bani, lucru pentru care vreau să îi felicit pe primari. Numai prin proiecte proprii, Consiliul Judeţean se apropie de 150 de milioane, bani atraşi numai din fonduri europene”, a afirmat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

În cadrul întâlnirii de la Vâlcea, Ramona Mînzatu s-a întâlnit şi cu primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, cu prefectul judeţului Florian Marin şi cu directorul SC Apavil SA, Gigi Preduş. O altă întâlnire de lucru a avut loc la Consiliul Judeţean, la care au participat preşedintele ADI Apa Vâlcea, Adrian Cosac şi preşedintele AcoR, Daniel Băluţă. În final, programul vizitei delegaţiei Ministerului Fondurilor Europene a inclus şi o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, obiectiv modernizat cu fonduri europene.

Scopul acestor întâlniri a fost în primul rând de a continua demersurile proiectului european de canalizare şi introducere a reţelei de apă. S-a discutat în acelaşi timp şi cu preşedinţii ADI Salubrizare, respectiv cu preşedintele Asociaţiilor Comunelor din România despre proiectele în curs de desfăşurare. Judeţul Vâlcea are 138 de contracte de finanţare semnate în diferite localităţi, acest lucru însemnând că 28 de localităţi vor avea canalizare, apă curentă şi loc amenajat special pentru depozitarea deşeurilor.

Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *