Începe reabilitarea şcolilor la Şuşani

Administraţia locală condusă de Gheorghe Staiu şi Gheorghe Constantinescu a reuşit să obţină finanţare pentru modernizarea a trei unităţi de învăţământ de pe raza localităţii. Suma totală pentru reabilitarea şcolilor Uşurei, Râmeşti şi Stoiculeşti ajunge la un milion de euro, bani de la Guvern.

Gheorghe Constantinescu spune că, la şcoala din satul Uşurei s-a emis deja autorizaţia de construcţie, la cea din satul Râmeşti au început lucrările, iar la cea din satul Stoiculeşti se va termina achiziţia spre sfârşitul acestei luni.

„În localitate, toate aceste lucrări se vor finaliza anul viitor. Prin urmare, în toamna anului 2020 toate cele trei şcoli vor fi cele mai moderne din mediul rural. Pentru şcoala din centru am primit fonduri de la Guvern pentru construirea şi amenajarea unui grup sanitar în incinta şcolii. Lucrările vor fi gata la finele acestei luni. Suntem puţin aglomeraţi, fiindcă am mutat copiii de la şcoala din satul Uşurei, la care s-a şi dat autorizaţie de construcţie la şcoala din centrul localităţii. Nu se fac ore după amiaza, deoarece am reuşit să organizăm programul şcolar în aşa fel încât toţi copiii să înveţe dimineaţa”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Gheorghe Constantinescu: „Anul acesta avem proiecte în plină execuţie”

Cu bani guvernamentali, în localitatea Şuşani se modernizează şi se extinde sistemul de alimentare cu apă, se construiesc şase poduri şi se modernizează dispensarul medical: „Avem destule proiecte anul acesta în plină execuţie. La proiectul de alimentare cu apă deja se lucrează încă de anul trecut, iar lucrările sunt executate în procent de 50%. S-a finalizat licitaţia şi la proiectul privind construcţia celor şase poduri, în sensul că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Podurile se construiesc peste pârâul Beica, cel care traversează de la un capăt la altul toată localitatea. Vom avea astfel poduri noi în punctele: La Botea, La Sârbi, Linia Mica-Răduţ, Cătunul Anuţeşti, La Gagilă şi La Hotar. La sfârşitul acestei luni se va da ordinul de începere a lucrărilor şi la dispensar”, afirmă viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *