Localităţile vâlcene afectate de calamităţi primesc despăgubiri de la Guvern

18 localităţi din judeţul Vâlcea, vor beneficia de suma totală de 15.103 mii lei, pentru efectuarea a 30 de lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate, ca urmare a calamităţilor naturale produse în anul 2019. Sumele vor fi alocate în baza Hotărârii de Guvern nr. 698 din 17 septembrie 2019, emisă în vederea acordării unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale, în valoare totală de 164.011 mii lei.

Instituţia Prefectului a informat faptul că hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 759 din 18.09.2019.

Printre localităţile care vor beneficia de aceste sume acordate de către Guvernul României, se numără: Amărăşti, Bălceşti, Dănicei, Pesceana, Racoviţa, Vaideeni, Berislăveşti, Călimăneşti, Cernişoara, Horezu, Mateeşti, Mădulari, Mitrofani, Stroeşti, Sălătrucel, Stoeneşti, Şirineasa şi Zătreni.

Aceste sume sunt destinate achitării unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale şi sunt acordate ca urmare a demersurilor comune realizate de Instituţia Prefectului Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea, având la baza documentaţiile transmise, în conformitate cu legislaţia în vigoare, de administraţiile locale afectate de calamităţile naturale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *