Modernizarea dispensarului din Creţeni, finalizată

Primarul comunei Creţeni, Ion Spârleanu spune că proiectul de modernizare a dispensarului uman din centrul localităţii s-a finalizat, iar lucrările au fost recepţionate: „Dacă, la capitolul educaţie, localitatea a stat bine, în cazul asigurării actului medical, clădirea dispensarului nu întrunea condiţiile necesare desfăşurării unor servicii medicale performante. Acesta a fost şi motivul pentru care clădirea a intrat într-un proiect de modernizare, dar şi pentru faptul că sunt de părere că sănătatea şi educaţia populaţiei sunt primordiale pentru o comunitate”, a precizat primarul din Creţeni, Ion Spârleanu. Modernizarea dispensarului este un proiect finanţat prin PNDL-2, în valoare de 500.000 de lei. Un alt proiect care se va finaliza în această perioadă priveşte asfaltarea drumului comunal, pe o lungime de 3 kilometri.

În luna octombrie vor începe lucrările de asfaltare a drumului judeţean 677A Şirineasa – Pesceana – Suteşti

Drumul dintre Şirineasa şi Suteşti va intra în plin proces de modernizare. Primarul comunei Creţeni, Ion Spârleanu spune că, după finalizare, drumul va contribui la dezolarea localităţilor şi va stopa depopularea satelor din zonă:

„Asfaltarea drumului judeţean este un proiect pentru care, în această perioadă, constructorul va da demara lucrările. Este cea mai amplă lucrare de acest fel din localitatea noastră, fiindcă acest drum judeţean tranzitează şase comune, traversează pădurea din comuna Şirineasa şi are o lungime de 35,5 kilometri. Odată finalizat acest drum, imaginea celor şase localităţi se va schimba. Prin urmare, în următorii doi ani, localitatea va fi transformată în şantier”, a precizat primarul Spîrleanu. Drumul judeţean 677A are o lungime de peste 35 de kilometri, porneşte din localitatea Suteşti, de la DN 67B, traversează comunele Creţeni, Amărăşti, Glăvile, Pesceana şi Şirineasa, având punct final în drumul judeţean 677F, pe raza comunei Şirineasa. Investiţia are o valoare de peste 74 de milioane de lei, termenul de execuţie a lucrărilor fiind 30 de luni. În toamna acestui an încep lucrările de modernizare a DJ 677A. ==a��ޔY�Ѷ�p�KĬ�t5��0�ANDm񑇢C%��si�W� �v

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *