SCM Rm. Vâlcea debutează în Liga Campionilor vineri, 4 octombrie (ora 18,30), în Sala Sporturilor Traian, în disputa cu SG BBM Bietigheim (Germania).

La şase ani după dispariţia CS Oltchim, care a jucat semifinala Ligii Campionilor în 2013, Vâlcea revine în cea mai puternică competiţie europeană intercluburi prin SCM.

Lider în Liga Florilor, unde a cumulat cinci victorii din tot atâtea jocuri, SCM începe şi partidele din Liga Campionilor. Primul joc, SCM – Bietigheim este programat vineri, 4 octombrie, de la ora 18.30 şi va fi arbitrat de două sârboaice, Vanja Antic şi Jelena Jakovljevic.

Din Grupa C a Ligii Campionilor mai fac parte Buducnost Podgorica şi Brest Bretagne Handball, primele trei clasate urmând a se califica în Main Group, cu punctajul obţinut în disputele directe. A patra clasată în grupă va continua în Europa în grupele Cupei EHF.

Campioana Germaniei, Bietigheim a fost prezentă şi sezonul trecut în grupele Ligii Campionilor, unde a terminat pe locul 4, deşi a obţinut o victorie surprinzătoare acasă cu CSM Bucureşti.

Ţinând cont că Buducnost şi Brest sunt favoritele Grupei C, duelurile dintre SCM Rm. Vâlcea şi Bietigheim ar putea decide a treia echipă calificată în Main Round. 

Preşedintele secţiei de handbal, Florin Verigeanu cere de la echipă atitudinea avută în victoria din campionat, cu CSM Bucureşti. “Ne aşteaptă un meci foarte greu, chiar am văzut recent un joc din campionatul Germaniei, Leverkusen – Bietigheim 21-29. Bietigheim are o echipă foarte bună, cu o linie de 9 metri foarte solidă, cu internaţionale din Germania şi Olanda, dar şi cu extreme şi poartă foarte bune. Cred că vom avea şanse să câştigăm, doar dacă vom avea aceeaşi atitudine pe care am avut-o în meciul cu CSM Bucureşti. Dacă avem acea atitudine meci de meci, ne-am putea bate de la egal la egal cu marile puteri ale handbalului european. Sperăm ca toate jucătoarele noastre să vină sănătoase de la echipele naţionale, să nu avem probleme medicale. Sunt convins că sala va fi un vulcan, ca de fiecare dată, va fi din nou al optulea jucător al nostru”, a declarat preşedintele secţiei de handbal de la SCM Râmnicu Vâlcea, Florin Verigeanu.

În echipa vâlceană există o singură absenţă, pivotul Florentina Craiu, care este în refacere după o operaţie de curăţire a meniscului.

Biletele se vând de miercuri

Biletele pentru jocul SCM – Bietigheim se pun în vânzare de miercuri, 2 octombrie (orele 10.00 – 17.00) şi vor continua cu joi, 3 octombrie (orele 10.00-17.00) şi vineri (orele 15.00-18.30), până la epuizarea acestora. Preţul unui tichet de acces la jocurile din Liga Campionilor este de 25 lei, acestea putând fi achiziţionate de la casele de bilete ale Sălii Sporturilor Traian după programul amintit.

Modernizări la Sala Sporturilor Traian

Pentru jocurile din Liga Campionilor, pregătirile la Sala Sporturilor au demarat în urmă cu o lună. „Am început în urmă cu o lună modernizarea Sălii Sporturilor Traian, am schimbat iluminatul, s-au montat LED-uri. S-au modernizat accesul la sală, vestiarele, salonul VIP şi sala de conferinţe de presă. Vor urma şi alte modernizări, am achiziţionat şi covorul special de Liga Campionilor de la Gerflor, care va fi montat luni. Cam totul este gata pentru meciul de vineri” a anunţat Florin Verigeanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *