Ion Vasile: „Proiectul guvernului PSD, „Modernizarea satelor româneşti” funcţionează foarte bine”

Primarul Ion Vasile a făcut o trecere în revistă a principalelor realizări ale Primăriei Pesceana în acest mandat, ale investiţiilor finalizate, dar a ţinut să puncteze şi principalele probleme cu care se confruntă administraţia locală.

Spune că, dacă în urmă cu opt ani, atunci când a preluat frâiele acestei comunităţi primăria avea sechestru, în sensul cã avea conturile blocate, cu datorii pentru care şi astăzi mai plăteşte, în prezent a reuşit să aducă localitatea în rândul celorlalte comune. În primul mandat a atras fonduri pentru introducerea reţelei de apă pe o lungime de 17,2 kilometri. Printr-un proiect cu bani de la Ministerul Dezvoltării s-au asfaltat drumurile comunale pe o lungime de 5,7 kilometri şi s-au construit două poduri în satul Negraia. Peste pârâul Pesceana, în satul Ursoaia s-au construit alte două poduri. Au fost alocate, de asemenea, fonduri din bugetul local pentru amenajarea bazei sportive şi a dispensarului medical, iar în cătunele Olăreşti şi Piciuleşti, peste pârâul Pesceana, cu bani alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului s-au finalizat lucrările de punere în siguranţă a malurilor şi construirea gabioanelor:

„Sunt social-democrat convins, şi cred cu tărie în continuare în Programul de guvernare PSD, şi simţim acest lucru în bine. Când la conducerea Consiliului Judeţean a fost opoziţia nu am călcat pe acolo, pentru că nu aveam de ce. Am încredere în continuare în acest Guvern, dar trebuie să fie lăsaţi să îşi ducă proiectele la capăt. Avem investiţii în localitate, proiecte finanţate datorită Guvernului PSD, prin programul PNDL-2, deci suntem printre localităţile fruntaşe în ceea ce priveşte alocările de fonduri guvernamentale. Din acest motiv suntem încrezători, şi declarăm că acest mandat a fost mulţumitor. Valoarea totală a celor cinci proiecte este de 180 de miliarde de lei. Doar cine nu a depus proiecte nu a primit fonduri. Mai mult, alocarea fondurilor guvernamentale a funcţionat foarte bine. Proiectul guvernului PSD „Modernizarea satelor româneşti” a funcţionat şi funcţionează foarte bine. În prezent, localitatea Pesceana este transformată în şantier”, a afirmat primarul Ion Vasile. Cu bani guvernamentali, la Pesceana se modernizează şi dispensarul uman, se extinde şi se modernizează şcoala gimnazială, se construieşte o grădiniţă nouă cu program prelungit, se asfaltează drumul comunal 112 şi se construiesc poduri şi podeţe peste pârâurile Pesceana şi Negraia.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *