Numeroase lucrări finalizate la Nicolae Bălcescu

La Nicolae Bălcescu, prin Compania Naţională de Investiţii s-a finalizat modernizarea căminului cultural din centrul localităţii, iar cel din satul Valea Viei – Stoiceni se modernizează cu bani europeni prin AFIR, Măsura 7.6. În acest sens s-a semnat deja contractul de finanţare: „S-au scos la licitaţie lucrările de proiectare şi execuţie pentru modernizarea căminului din satul Valea Viei – Stoiceni însă, din păcate, nu s-a prezentat nimeni cu ofertă. În prezent proiectul este licitat pentru a doua oară. Din păcate, constructorii se confruntă cu o lipsă acută a forţei de muncă. În aceeaşi situaţie avem şi lucrările pentru construirea unui pod, a unei punţi pietonale şi a celor patru podeţe, care de trei ori au fost scoase la licitaţie şi nu s-a prezentat nimeni. Am făcut actualizarea devizelor şi din nou am scos lucrările la licitaţie”, afirmă primarul Constantin Oprea. Cu bani de la Ministerul Dezvoltării, în localitate s-au executat lucrările de extindere a alimentării cu apă şi canalizare: „Lucrările la reţeaua de apă sunt în procent de 95% realizate, mai avem canalizarea, care este realizată în procent de 65%. Am urgentat lucrările acestui proiect fiindcă o mare parte sunt pe drumul judeţean 678A, şi am fost nevoiţi şi să demarăm lucrările ca să începem reabilitarea drumului judeţean”, a declarat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea.

Prin Programul Operaţional Regional, administraţia locală a semnat contractul de finanţare pentru proiectul care constă în reabilitarea termică a primăriei, dotarea clădirii cu o centrală termică nouă, modernizarea locaţiei la interior şi exterior, dar şi schimbarea acoperişului. Lucrările vor începe cât se poate de repede, deoarece clădirea are nevoie urgentă de reabilitare. Iar prin grupul de acţiune locală, tot cu fonduri europene, s-a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia parcului din centrul localităţii, unde se va amenaja inclusiv un iaz decorativ.

Constantin Oprea: „Judeţul este pe un drum ascendent, niciodată nu au fost atât de multe lucrări”

Constantin Oprea s-a declarat mulţumit de fondurile alocate localităţii de către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală-2. Primarul a dorit să mulţumească preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu şi, în acelaşi timp, a dorit să îl asigure de sprijinul său: „Proiectele finanţate PNDL-2 au mers foarte bine. Suntem mulţumiţi, deoarece în urma situaţiilor depuse s-au alocat banii pentru lucrările respective. Prin urmare, suntem la zi cu plăţile faţă de constructor. Referitor la proiectele care se desfăşoară în prezent în judeţ, de actuala conducere a Consiliului Judeţean, pot spune că judeţul este pe un drum ascendent, niciodată nu au fost atât de multe lucrări. S-au semnat contracte de finanţare, s-au atras fonduri europene, se asfaltează drumuri judeţene, se reabilitează instituţii, se modernizează spitale. Suntem mulţumiţi şi pentru că, în această perioadă, s-au alocat fonduri pe situaţii de urgenţă pentru refacerea zonelor distruse. Şi noi am avut, în această vară, din cauza viiturilor un pod distrus peste pârâul Topolog, pe care am reuşit să îl realizăm cu bani alocaţi de la Guvern. Podul este acum refăcut şi mai avem un drum în satul Valea Bălceasca, în valoare de 7 miliarde de lei, la care se lucrează în prezent. Acest drum era pe cursul pârâului şi am încercat să fac o apărare cu gabioane ca să protejez drumul. În total ni s-au alocat 18 miliarde de lei”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *