Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru sprijinirea sportului

În urma unui concurs de proiecte şi pe baza unui regulament, Consiliul Judeţean, la propunerea preşedintelui Constantin Rădulescu a aprobat proiectul de hotărâre privind alocarea unei finanţări nerambursabile de la bugetul propriu al Judeţului Vâlcea pentru programele sportive de utilitate publică. Programele sunt derulate prin Asociaţia Judeţeană Vâlcea, Asociaţia Clubul Sportiv Hidro (Juniorii Republicani) şi Asociaţia Sportiv-Culturală Sarmigetica. Consiliul Judeţean va aloca suma de 350.000 de lei pentru acest scop, reprezentând 90% din cheltuielile aferente competiţiilor sportive organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea. Pentru programele sportive de utilitate publică, Consiliul Judeţean Vâlcea alocă, din bugetul propriu, suma de 400.000 de lei, bani care vor ajunge la cluburile de fotbal din judeţ. Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Judeţean Vâlcea, banii vor fi folosiţi pentru plata cheltuielilor de arbitraj la competiţiile de seniori şi juniori, precum şi pentru organizarea Galei Fotbalului Vâlcean.

Tot pentru încurajarea sportului va avea loc vineri, 4 octombrie şi Gala Educaţiei, un proiect propus de preşedintele Constantin Rădulescu, prin care se vor acorda stimulente financiare,  premii şi medalii elevilor silitori din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar care au obţinut  note de 10 la Bacalaureat, Evaluarea Naţională cât şi alte distincţii la concursuri şcolare.

Deşi în şedinţa de Consiliu Judeţean s-a aprobat organizarea Galei Educaţiei, unii consilieri sunt de părere că banii folosiţi pentru această gală puteau fi utilizaţi în alt mod.

Consilierul liberal Victor Popescu a menţionat, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean care a avut loc miercuri, 2 octombrie, faptul că nu înţelege de ce sunt folosite fondurile Consiliului Judeţean pentru diferite proiecte culturale şi sportive: „Grupul consilierilor judeţeni ai PNL susţine acest proiect, însă am văzut că doriţi alocarea a 14 mii de lei pentru organizarea acestui eveniment, sumă destul de mare, iar noi nu suntem de acord cu această sumă. Aş dori să va întreb dacă se poate să ne explicaţi pe ce veţi cheltui mai exact aceşti bani, deoarece, din punctul nostru de vedere, putem aloca aceşti bani proporţional, elevilor pe care doriţi să-i premiem la gala de vineri. Mai am o rugăminte: pe viitor, ar trebui să fie aprobate mult mai din timp aceste premieri ale elevilor prin hotărâri de Consiliu Judeţean, deoarece anul şcolar 2019-2020 deja a început de o lună.”, a afirmat consilierul judeţean PNL.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu i-a răspuns consilierului Victor Popescu, afirmând că va justifica toţi banii cheltuiţi din sumele aprobate:

„Nu putem aproba mai din timp aceste premieri, deoarece nu ştim câţi copii vor lua media 10 la Bacalaureat sau la Evaluarea Naţională sau alte concursuri, de aceea venim pe parcurs cu propuneri. În ceea ce priveşte cheltuielile vom face un raport după încheierea evenimentului, cu fiecare leu cheltuit. Ştim să cheltuim banii şi îi cheltuim legal, nu se poate organiza un eveniment de o atât de mare amploare fără a avea nişte cheltuieli cu realizarea de materiale, şi aşa mai departe. Pentru dumneavoastră vom veni cu un raport detaliat şi amplu care va cuprinde cheltuielile realizate pentru această gală.” La această gală vor participa elevii cu rezultate bune la învăţătură, împreună cu profesorii lor, care şi aceştia vor fi premiaţi: li se va înmâna câte un trofeu cu inscripţia „Prof de 10” din partea Consiliului Judeţean Vâlcea. Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *