Firma care a livrat cornuri mucegăite în şcoli, amendată de DSVSA

Firma din Constanţa care furnizează în Vâlcea produsele de panificaţie în cadrul programului guvernamental “Laptele şi cornul” a primit trei amenzi în valoare totală de 34.000 de lei, în urma controalelor demarate de autorităţi după ce elevi de la mai multe şcoli din judeţ au primit cornuri mucegăite la şcoală.

Subprefectul judeţului Vâlcea, Aurora Gherghina, a declarat că sancţiunile au fost date de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea în urma unor verificări efectuate la punctul de lucru pe care firma constănţeană l-a deschis în comuna Bujoreni. „În această săptămână, în fiecare zi aproape, instituţiile statului au mers şi au verificat programul „Laptele şi cornul”. S-au verificat inclusiv depozitele şi maşinile cu care s-a făcut transportul acestor produse, aplicându-se şi sancţiuni contravenţionale. A fost dată o sancţiune de 12.000 de lei, conform HG 984/2005, pentru mijloc de transport neînregistrat sanitar-veterinar şi fără document de dezinsecţie, o altă amendă, tot de 12.000 de lei pentru existenţa, la controlul documentelor, a unor neconcordanţe între situaţia existentă şi atestările din certificatele sanitare de transport sau alte documente prevăzute în legislaţia în vigoare şi o amendă de 10.000 de lei pentru comercializarea produselor în spaţii neaprobate sanitar-veterinar”, a precizat subprefectul de Vâlcea.

Controalele au avut loc după ce autorităţile judeţului au fost sesizate că elevi de la mai multe şcoli din Vâlcea au primit cornuri mucegăite, inspectorii şcolari, cei de la Direcţia de Sănătatea Publică şi cei de la DSVSA declanşând anchete în toate unităţile din judeţ, dar şi la firmele care furnizează aceste produse în cadrul programului guvernamental „Laptele şi cornul”, potrivit Agerpres.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *