Noi proiecte pentru localitatea Şirineasa

La Şirineasa, administraţia locală a depus proiecte în vederea finanţării la Fondul Suveran de Investiţii privind asfaltarea celor 43 de uliţe pe o lungime de 9 kilometri, dar şi pentru asfaltarea drumului comunal 121Valea Mare – Slăviteşti – Aricioaia – Marcea, pe o lungime de 1,780 kilometri:

 „Cu aceste proiecte vom închide tot ceea ce înseamnă asfaltare în comuna Şirineasa. Pe lângă aceste proiecte, de asfaltare a drumurilor am mai depus un proiect de reabilitare a drumului care face legătura cu oraşul Băbeni, în satul Ciorăşti. Pe acest drum exista o alunecare de teren pe o porţiune de 900 de metri. Pentru stabilizarea zonei sunt necesare lucrări de apărări şi de consolidări de maluri. În cadrul acestui proiect sunt prinse şi lucrările de construire a unei punţi pietonale pe care au luat-o apele. Proiectul de construire a punţii este şi în atenţia Prefecturii, fiind avizat favorabil şi înaintat către Guvern. Cu toate acestea nu am primit fonduri. Urgentez construirea acestei punţi fiindcă este singura legătură cu cele peste 800 de hectare de terenuri agricole din punctul Valea Morilor. În prezent, oamenii ajung în această zonă doar când albia râului Luncavăţ este secată”, a precizat primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

Final de lucrări pentru mai multe proiecte, la Şirineasa

Cu bani guvernamentali, la Şirineasa s-au finalizat lucrările de asfaltare pe drumul comunal 122 şi s-a construit podul peste pârâul Luncavăţ, în punctul Ciorăşti – Valea Alunişului. În această perioadă se vor finaliza şi lucrările de modernizare şi extindere a şcolii din localitate: „Am luat măsuri în aşa fel încât să reparăm inclusiv faţadele exterioare şi să le termoizolăm, inclusiv pentru corpul cel vechi al şcolii. Cu bani alocaţi de la bugetul local s-a modernizat dispensarul din localitate, iar pe arterele principale s-au montat lămpi economice. Ne-am zbătut, am chibzuit şi, cu bani drămuiţi, am făcut aceste proiecte. Nu este uşor, dar tot cu bani din bugetul local am reuşit sa facem primăria, dispensarul, iluminatul public, lucrări care, adunate, se ridică la câteva zeci de miliarde de lei”, a precizat subliniat primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *