Târgul de Ştiinţă – ediția TECH la Biblioteca Județeană

La data de 17 octombrie, începând cu ora 11:00, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea va avea loc cea de-a treia ediţie a Târgului de Ştiinţă – ediția Tech, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe copiii şi bibliotecarii din întregul județ.

Târgul de Știință este un eveniment tematic organizat în cadrul proiectului “CODE Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”, proiect implementat de Fundația Progress în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea și alte 7 biblioteci publice din județul Vâlcea (Pietrari, Tomșani, Păușești-Măglași, Tetoiu, Vlădești, Frâncești, Bunești) și finanțat de Romanian-American Foundation.

 „Copiii nu mai învață doar programare în bibliotecile publice, ci am creat o mișcare în care copiii, bibliotecarii și părinții își doresc să facă parte din rețeaua cluburilor CODE Kids, pentru că aici își dezvoltă competențe digitale, de robotică și STEM. Suntem la a treia ediție a Târgului de Știință și abia așteptăm să vedem care sunt creațiile coderilor. Aceştia vor expune la standurile lor experimente din zona tehnologiei, participanţii având posibilitatea să interacţioneze cu expozanţii şi să descopere modul în care au fost puse în mişcare experimentele lor.” Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids.

“Biblioteca Județeană Vâlcea organizează cea de-a III-a ediție a Târgului de Știință, un eveniment tematic dedicat promovării proiectelor inovative de robotică, programare și tehnologie, realizate atât de elevi care fac parte din rețeaua cluburilor Code Kids de pe teritoriul județului Vâlcea, cât și de elevi care activează în cluburile de robotică funcționale în cadrul liceelor și colegiilor din municipiu. Pe lângă aceste proiecte, vizitatorii vor avea ocazia să participe la desfășurarea unor experimente din domeniul ȘTIM, realizate de elevi din ciclul primar. Toți cei pasionați de știință și tehnologie sunt așteptați la bibliotecă pentru a explora, alături de expozanți, lumea digitală cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare”, spune Alina Nicola, coordonator proiect CODE Kids, Biblioteca Județeană Vâlcea

Scopul acestui proiect vizează crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul acestui proiect este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundaţia Progress, CODE Kids România şi Simplon România. Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *