Vineri, 26 octombrie, în localitatea Scundu va avea loc cea de-a XIII-a ediţie a Zilei comunei Scundu, sub genericul „Degustarea vinului rozaliu de Scundu”. Festivitatea de deschidere a evenimentului se desfăşoară cu începere de la ora 12.00, la stadionul comunal din localitate. Programul manifestărilor artistice este diversificat, aşteptându-se un mare număr de participanţi din localitate, dar şi din comunele învecinate. Dumitru Blejan, primarul comunei crede că şi ediţia din acest an a Zilei comunei va fi una deplin reuşită, prin aportul unor renumiţi solişti ai muzicii populare autentice, printre invitaţi aflându-se Georgiana Blejan, Olguţa Berbec, Gelu Voicu, Sebastian Tudora sau Lucica Brănescu.

Pe scena amenajată la baza sportivă din localitate va susţine un program artistic grupul şcolar din localitate, „Glasul Satului”. Manifestările se vor încheia cu un foc de artificii. Primăria Scundu sprijină manifestările culturale, religioase şi sociale ale comunităţii şi alocă în fiecare an resursele financiare pentru bunul mers al activităţilor. Primarul Dumitru Blejan este de părere că această sărbătoare, devenită între timp una tradiţională va dovedi şi de data aceasta că evenimentul rămâne o manifestare de excepţie: „Este un prilej ca lumea să se adune, să se regăsească, să depene amintiri. Pentru noi, „Degustarea vinului rozaliu de Scundu” este un simbolul al localităţii. Se poate spune despre vinul rozaliu că vine ca o completare în spaţiul dintre vinul roşu şi vinul alb. Aici, vinul rozaliu de Scundu are propria lui personalitate, are gust de căpşuni şi pepene galben amestecat cu un uşor parfum de petale de trandafir. Consider că este de datoria noastră, ca oameni ai locului, născuţi şi crescuţi în acest minunat loc să nu uităm că aici ne uneşte hărnicia, pământul şi viţa-de-vie”, a precizat primarul din Scundu, Dumitru Blejan.

Odată cu sărbătoarea Sfântului Dumitru, începe în mod oficial iarna. În această zi sunt aprinse multe focuri în diferite zone ale satului, focuri speciale cunoscute în popor ca Focul lui Sumedru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *