Preşedintele CJ Vâlcea urmăreşte atent investiţiile în derulare şi lucrează la proiecte noi

Joi ,17 octombrie, la invitaţia primarului Toma Peştereanu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a participat, la Costeşti, la conferinţa de lansare a unui proiect Erasmus derulat de Şcoala Profesională Specială Bistriţa.

Proiect Erasmus, finalizat la Costeşti

Obiectivul principal al proiectului este acela de dobândire de noi competenţe profesionale pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale. Aceştia vor participa la un stagiu de practică de 4 săptămâni în condiţii reale de muncă, într-un cadru oferit de parteneri din Portugalia şi Spania. Consiliul Judeţean Vâlcea sprijină atât instituţiile de învăţământ, prin investiţiile certe pe care le-au făcut la Bistriţa, cât şi prin proiectele pe care le-au implementat în domeniul protecţiei sociale.

Lucrări în derulare, la podul de la Bărbăteşti

După acest eveniment, Constantin Rădulescu a mers personal să vadă cum se desfăşoară lucrările de refacere a Podului de la Bărbăteşti şi a realizat că ritmul de lucru este unul alert. Lucrarea este executată de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea printr-o investiţie finanţată cu fonduri de la Guvern, iar preşedintele Consiliului Judeţean a atras atenţia conducerii regiei să supravegheze lucrările, astfel încât acestea să fie unele de calitate. printr-o investiţie finanţată cu fonduri de la Guvern. Primarul Constantin Bănacu a fost surprins de Constantin Rădulescu la şantierul deschis la dispensarul uman, verificând modul cum se derulează lucrările la această investiţie finanţată de Guvernul României.

Lucrări aproape finalizate pe drumurile spre cele mai frumoase mănăstiri din judeţ

În aceeaşi zi, preşedintele Consiliului Judeţean a verificat şi lucrările care se execută pe Drumul Judeţean 646 B pornind din Pietrari, traversând Păuşeşti-Otăsău şi toată comuna Frânceşti. Acesta a spus că drumul respectiv este unul care va atrage mulţi turişti dornici să viziteze una dintre cele mai frumoase mănăstiri din zonă, Mănăstirea Dintr-un lemn, dar că va fi de folos în primul rând pentru localnicii din comunele pe care le traversează, şi care erau nevoiţi să meargă în fiecare zi la serviciu prin gropi, riscând să îşi defecteze maşinile. Lucrările sunt în prezent în derulare, iar localnicii din Pietrari, Păuşeşti Otăsău şi Frânceşti merită din plin să meargă pe un drum bun. „În aceeaşi zi am fost şi pe Drumul Judeţean 646 C care duce către Mănăstirea Surpatele, şi care este aproape gata”, a afirmat Constantin Rădulescu. Drumul judeţean 646C este aproape de finalizare, iar preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a mai precizat că are şi proiecte noi, cum ar fi modernizarea DJ 646, care porneşte din oraşul Băbeni, traversează comunele Frânceşti, Tomşani şi Costeşti şi ajunge la Mănăstirea Arnota. În prezent, studiul de fezabilitate este pregătit şi se fac demersuri pentru introducerea la finanţare a proiectului, cu fonduri europene. Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *