Flacăra câştigă pe final!

Flacăra Horezu şi-a continuat şirul victoriilor de pe teren propriu, 1-0 cu Cetate Deva, echipa pregătită de Ştefan Nanu.

Ştefan Nanu a mizat în Treapt pe o echipă de tineri, dintre care trei vâlceni, Ţoiu, Iana şi Bârzan, singurul „veteran” fiind Roncea. Duelul dintre cei doi fraţi Preda nu a mai avut loc, Darius (Cetate) stând în tribună din cauza unei infecţii la o măsea, în timp ce mezinul Sebastian (Flacăra) s-a accidentat şi a ieşit de pe teren din minutul 7.

Vâlcea a dominat prima parte şi a avut prima ocazie în minutul 17, când Ad.Popa a pătruns bine pe dreapta, dar centrarea sa a fost blocată în ultimul moment. În minutul 21, după un corner specialitatea casei, Mansour reia cu capul peste poartă. Urmează contra Devei, cu Iana, care scapă singur şi şutează peste poartă.

În partea secundă, Deva a echilibrat jocul, având o echipă care aleargă mult, foarte agresivă, croită după stilul lui Fane Nanu. Incomodată vădit de presingul oaspeţilor, Flacăra a găsit greu spaţiile spre poarta adversă. De remarcat şi arbitrajul slab al brigăzii Valentin Florescu (Sfântu Gheorghe) – Zsolt Biro (Belin), Levente Ungvari (Haghig), care a avut numeroase greşeli de ambele părţi, fără a favoriza vreo echipă, dar care a creat nervozitate pe teren.

Bârzan a avut o acţiune periculoasă în minutul 70, când a driblat doi vâlceni şi a şutat periculos, dar Vlădoi a scos bine. Căpitanul Flacărei, Cristi Munteanu a avut prima mare ocazie a părţii secunde, când, după un corner, a reluat cu capul, iar mingea a trecut de puţin pe lângă. Deva e din nou periculoasă în minutul 77 prin Lupu, plecat din osfaid, dar Vlădoi intervine din nou. Golul izbăvitor pentru Vâlcea a venit în minutul 81, când Adi Popa a centrat din flancul drept şi Ion Simeanu a înscris cu capul, un gol extrem de important.

După victoria cu Deva, Horezu a urcat din nou pe locul 2, dar rămâne la opt puncte în spatele liderului FC U Craiova, echipă care este mare favorită la promovare. În etapa viitoare, Flacăra merge la Chişineu Criş, dar fără Cr.Munteanu şi Samson, care sunt suspendaţi.

Flacăra Horezu – Cetate Deva 1-0

A marcat: Ion Simeanu 81

Flacăra: Vlădoi – Samson, Dinu, Cr.Munteanu, Bîrziche – Precup, Nistor (Nuţă 89) – Ad. Popa, S.Preda (Simeanu 7), Georgescu (Stănică 72) – Mansour. Antrenor: Adrian Popa.

Deva: Manea – Kelemen, Jude, Radak, Tatulea –  Pascu (Cocan 40), Ţoiu, Bârzan (Chivu 74) – Roncea, Iana (Marton 80), Lupu. Antrenor: Ştefan Nanu

Arbitri: Valentin Florescu (Sfântu Gheorghe) – Zsolt Biro (Belin), Levente Ungvari (Haghig).

Ştefan Nanu: „Echipa e croită după cum jucam eu”

Stabilit de câţiva ani la Rm. Vâlcea, antrenorul celor de la Deva, Ştefan Nanu a fost mulţumit de evoluţia echipei sale în repriza secundă. „Prima repriză a fost Horezului, a doua a noastră, eu cred că puteam câştiga, am avut şanse de a marca, dar se vede că nu avem experienţă. Remarc atitudinea echipei, am avut posesie, ocazii, să ţinem cont că lotul a fost făcut cu două săptămâni înainte de a începe campionatul. Am câţiva vâlceni la echipă, le prevăd un viitor frumos. Obiectivul nostru este menţinerea în Liga a III-a, am mulţi copii, o să vină şi rezultate. Acesta este stilul meu, echipa e croită după cum jucam eu, cu atitudine, vreau jucători cu dorinţă de a câştiga” a spus Fane Nanu.

Paez şi Cortez au stat în tribună

Venezueleanul Jorje Paez şi columbianul Alvaro Cortez au lăsat o impresie pozitivă la antrenamentele Flacărei şi ar putea fi legitimaţi chiar în această săptămână. Cum aceştia au cartea verde şi sunt liberi de contract, ei pot debuta pentru Flacăra chiar în etapa viitoare. Paez  este mijlocaş de bandă şi a jucat ultima dată la Zamora (Venezuela). „Îmi place la Horezu, abia aştept să debutez. Am fost bine primit aici” a spus venezueleanul.

Alvaro Cortez joacă în spatele vârfului şi provine de la Univeritad Libre Cali (Columbia). Atacantul a mai jucat şi în Honduras. „Îmi place în România, oamenii sunt calzi. Horezu este un oraş mic şi frumos. Mi-am propus să ajut echipa şi să avem rezultate bune. La Horezu, echipa este ca o familie” a declarat Cortez.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *