Dăeşti, în urcare

Aflată la primul joc în campionat fără gol primit, Viitorul Dăeşti s-a impus cu 2-0 în disputa cu Poli Timişoara.

Echipa pregătită de Gabi Mangalagiu şi Lucian Giurcă a reuşit cea de-a doua victorie consecutivă şi a urcat pe un meritoriu loc 5, departe de zona retrogradării.

George Neacşu a ratat prima mare ocazie în minutul 24, când a scăpat singur cu portarul advers, dar nu  a reuşit să înscrie. Chiar înainte de pauză, Bebe Vasile a centrat şi George Neacşu a punctat pentru 1-0.

Soarta punctelor s-a lămurit din minutul 50, când Vasile a centrat din nou decisiv şi Florin Costea a înscris cu capul. Portarul vâlcenilor, Alex Marinoiu a avut o intervenţie providenţială în minutul 64, când a intervenit în situaţie de unu la unu cu un atacant timişorean.

S-a terminat astfel 2-0 şi Dăeştiul este în reviriment, reuşind a doua victorie consecutivă. Mai mult, etapa viitoare va juca tot la Fedeleşoiu, cu Naţional Sebiş şi are ocazia de a îşi continua urcuşul.

Coautor la ambele goluri ale Viitorului, Octavian Vasile (28 ani) este mulţumit că pune umărul la victoriile echipei de la Fedeleşoiu.   „Am dominat jocul cu Timişoara, de la cap până la coadă, puteam învinge mai detaşat. Mă bucur că pot să ajut echipa să câştige. Sper să o ţinem tot aşa şi să câştigăm şi etapa viitoare. Eu cred că locul 5 este unul bun, dar puteam fi şi mai sus. Trebuie să continuăm să muncim și să facem cât mai multe puncte din cele rămase în turul acesta. Îmi place postul de fundaş dreapta, m-am acomodat bine, chiar dacă am jucat aproape toată cariera ca mijlocaş dreapta” a afirmat fostul jucător din Zăvoi.

Antrenorul principal Gabi Mangalagiu jubilează după ce echipa sa nu a primit gol. „Este primul meci în care nu am luat gol, după foarte multe jocuri, nu numai cele jucate la Liga a III-a, dar şi la Superligă. Mă bucur pentru Marinoiu, a apărat foarte bine, lui îi trebuiau jocuri şi este în creştere. Puteam câştiga la o diferenţă mai mare, am avut ocazii destule. Sper să câştigăm şi etapa viitoare, avem tot acasă şi vom vedea până la finalul turului ce va fi”  a anunţat Gabi Mangalagiu.

Cum se ştie, Dăeşti a semnat deja cu fundaşul central Mihai Deaconescu, care va avea drept de joc din retur. Acesta se pregăteşte cu Viitorul şi va întări defensiva echipei din anul viitor, neavând drept de joc până atunci.

Viitorul Dăeşti: Marinoiu – Vasile, Bucei, Lăzărescu, L. Săraru (M. Roşianu 88) – Rizea, Iordache- Dima,  Fl. Costea (Horumbă 75), Pârvu (I. Marian 84) – G. Neacşu (Paşoi 81).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *