Se modernizează drumul spre conacul Brătienilor de la Mihăeşti, construcţia boierească devenită spital

În prezent se modernizează drumul care duce spre conacul Brătianu, un adevărat castel brâncovenesc în miniatură, construit de omul politic Vintilă Brătianu, şi devenit după anul 1947 spital. Lucrările de modernizare a drumului de acces şi amenajarea unei bucătării pentru pacienţii Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti, sunt în plină desfăşurare. Fondurile necesare realizării celor două investiţii sunt alocate de Consiliul Judeţean Vâlcea:

„Pentru reparaţia drumului de acces s-a alocat suma de 510.000 de lei, urmând ca lucrările să fie finalizate la începutul lunii noiembrie. Pentru reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, în valoare de 150.000 de lei, constructorul are termen de finalizare luna decembrie a acestui an. Ambele proiecte sunt în grafic”, a afirmat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Fonduri europene pentru modernizarea clădirii ambulatoriului

Pe lângă aceste investiţii, Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat fonduri pentru întocmirea documentaţiei în vederea accesării unui proiect european care va cuprinde lucrări de extindere şi modernizare a clădirii ambulatoriului din cadrul spitalului: „Conducerea Consiliului Judeţean este alături de comunitatea din Mihăeşti. Se asfalteazã drumul judeþean care duce spre Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti. În această zonă se afla binecunoscutul Domeniu al Brătienilor, care includea un frumos parc dendrologic, două lacuri cu nuferi şi exista un frumos palat brâncovenesc, care a aparţinut marelui om politic Vintilă Brătianu. Consiliul Judeţean a avut în proiect inclusiv toaletarea parcului, dar şi curăţarea unuia dintre cele mai frumoase lacuri cu nuferi din România, pentru că lacul este protejat de lege şi nu s-a putut interveni”, spune primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu. 

În prezent sunt în plină desfăşurare lucrările de asfaltare a drumului judeţean 678 A, drum care porneşte din DN 64, de la Tătărani, parcurge comunele Mihăeşti, şi anume satul Munteni, Galicea, Nicolae Bălcescu şi Milcoiu, unde se intersectează cu DN 7 (E81). Inclusiv podul de fier va fi modernizat.

„Acest drum judeţean pe care nu a mai fost turnat covor asfaltic din anul 1972 reprezintă cea mai scurtă cale de acces la reţeaua transeuropeană de transport TEN-T Core E81 (DN7). Consiliul Judeţean a luat în calcul şi asfaltarea drumului judeţean care porneşte din dreptul Mănăstirii Govora”, a mai precizat primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *