A început lupta „corp la corp” pentru Râmnic: fiecare loveşte cu ce poate

După ce liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican a emis un comunicat de presă în care sublinia că nu va face alianţă cu PSD, ALDE sau PER, primarul Mircia Gutău, care nu pierde nici o ocazie să le răspundă liberalilor a reacţionat dur, afirmând că celor care îl lovesc cu palma el le va da “un pumn” în figură.

Gutău atacă în stilul caracteristic: „Dacă mă loveşte cu palma, eu îl lovesc cu pumnul”

 „La nivel local, PNL anunţă sus şi tare că nu va face o alianţă cu PSD, ALDE şi PER. Brusc, liberalii vâlceni s-au transformat într-o fată mare, neprihănită, care spune că nu vrea să audă de bărbaţi. Uită că a fost măritată cu unul, că a fost logodită cu altul şi mai are şi un copil care i-a fugit de acasă. Le-aş recomanda celor de la PNL să facă o cură cu lecitină ca să mai astupe găurile uriaşe pe care le au în memorie. Trebuie să ai tupeu ieşit din limite să vii şi să spui că nu colaborezi cu PER când tu, PNL, mă curtai în 2016 pentru a candida la Primăria Râmnicului. S-au milogit de mine să-i votăm în Consiliul Judeţean, iar eu sunt un om care mă ţin de cuvânt. Îl vedeţi pe Mircia Gutău vreodată să bată la uşa PNL? În veci nu mă voi duce. Eu sunt bărbat, şi mor în picioare. Fiecare pasăre pe limba ei piere. Aceşti oameni vor să preia frâiele oraşului şi să-l conducă spre dezastru cu aceeaşi iresponsabilitate pe care o dovedeşte şi PNL la nivel central. La Râmnicu Vâlcea alianţa cu PSD a funcţionat perfect. Îmi doresc ca şi în viitor să funcţioneze la fel. Sunt convins că vâlcenii apreciază ce s-a făcut în municipiu. Se lucrează într-un ritm intens. Le va fi foarte, foarte greu liberalilor să se claseze pe locul doi. Eu nu l-am atacat pe nici unul până nu am fost atacat, dar nu sunt genul de om care, atunci când cineva îmi dă o palmă, să întorc şi obrazul celălalt. Nu! Dacă mă loveşte cu palma, eu îl lovesc cu pumnul. Asta este regula pe care am învăţat-o în viaţă. La bădărănie, răspunzi cu bădărănie. La eleganţă, cu eleganţă”, a afirmat primarul Gutău în cadrul ultimei conferinţe de presă.

Claudia Banu: „Din păcate, respectul arătat adversarilor politici este deja o utopie” Nici liberalii vâlceni nu au stat, însă, cu mâinile în sân, în urma declaraţiilor primarului Gutău. Preşedintele interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, Claudia Banu a răspuns, însă, cu o eleganţă ieşită din comun bădărăniei cu care a fost tratată în ultima perioadă de primarul ales de vâlceni să îi reprezinte. „Suntem obişnuiţi să se vorbească urât despre noi, şi fără nici o relevanţă. Nu este ceva nou la primarul Râmnicului. Afirmaţia dânsului la adresa domnului Buican este foarte creştinească, specific unui om de o eleganţă desăvârşită. Mă îngrijorează totuşi nivelul la care au ajuns să se exprime unii dintre oamenii politici, aş zice că acest lucru trebuie sancţionat de electorat. Când eşti adversar este foarte uşor să spui: „Acela nu face cum trebuie!”, şi de aceea sunt de părere că electoratul ar putea să decidă, măcar la nivelul limbajului, deoarece trebuie să arătăm respect unii faţă de alţii, şi mai ales faţă de alegători. Din păcate, respectul arătat adversarilor politici este deja o utopie, să nu mai spunem despre respectul faţă de cetăţeni sau faţă de interesul public. Aici fiecare face ce vrea şi când vrea, îşi arată muşchii şi, mai mult decât atât, afirmă că poate să dea şi cu pumnul”, a răspuns elegant Claudia Banu acuzaţiilor primarului Gutău. Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *