Daca stii ca venirea antotimpurilor reci reprezinta o problema pentru tine in ceea ce priveste racelile ce vin odata cu ele, trebuie sa ai grija sa iti formezi inca din timp un sistem bun de aparare impotriva virusilor, bacteriilor si, mai ales, impotriva problemelor ce vin odata cu vremea rece.

Un sistem imunitar sanatos va tine la distanta intotdeauna pana si racelile de scurta durata, asadar, este nevoie sa te documentezi si sa aflii ce este potrivit pentru imunitate in cazul tau. In functie de stilul de viata, de hrana si, mai ales, de factorii externi care ajuta sistemul imunitar sa se formeze cat mai sanatos, trebuie sa iei diferite vitamine si produse naturiste care sa contribuie la completarea lipsurilor. 

Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a tine la distanta raceala iarna aceasta:

Vitaminele ajuta la formarea unui sistem imunitar sanatos, asadar, acestea nu trebuie sa lipseasca din viata ta de zi cu zi. Cea mai importanta vitamina cu care trebuie sa ai contact este vitamina C, pe care o poti lua din numeroase legume si fructe care iti sunt la indemana. Cele mai bogate fructe in vitamina C sunt citricele, dar si piersica si kiwi, iar din legume: rosiile si conopida. Pe langa acestea, poti consuma orice fructe sau legume, pentru ca sigur iti vor aduce numai beneficii.

Poti apela si la vitaminele de tip pastila in zilele cand nu ai timp sa consumi prea multe legume sau fructe din care sa asimilezi vitaminele necesare, acestea fiind un plus pentru organismul tau. 

            Pentru ca anotimpul rece este recunoscut pentru consumul vizibil mai ridicat al ceaiurilor, asigura-te ca nici tu nu stai departe de ele. Ceaiurile recomandate sunt cele de plante, printre care se afla si ghimbirul, menta si busuiocul. Acestea iti vor ajuta sistemul imunitar sa fie sanatos si pregatit pentru vremea rece.

            Pe langa faptul ca aceasta varianta este foarte accesibila, ceaiurile au numai beneficii asupra corpului tau, stimuland sistemul imunitar si avand grija de silueta ta. 

            Dintr-un stil de viata sanatos face parte si odihna, care este foarte importanta pentru organismul tau. Pe langa faptul ca somnul mentine sanatatea creierului si formeaza un echilibru in corpul tau, trebuie sa stii ca acesta influenteaza foarte mult si activitatile pe care le ai intr-o zi. In functie de el, vei da randament daca organismul tau se simte odihnit. Recomandat este sa dormi 7-9 ore pe noapte pentru o viata sanatoasa. Un somn bun are multe beneficii asupra corpului tau, deci fii atent la acest aspect.

Acum ca ai aflat ce poti face pentru a-ti pregati organismul de venirea anotimpurilor reci si, mai ales, cum sa ai grija de sistemul tau imunitar, tine cont si de aceste sfaturi pentru a sta departe de racelile ce te pandesc iarna asta.  Sursa foto: shutterstock.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *