Klaus Iohannis, pe primul loc în intenţiile de vot pentru prezidenţiale, urmat de Viorica Dăncilă, la aproape 27% distanţă

Cele mai noi sondaje ale partidelor arată date extrem de interesante. În primul rând vorbim despre preşedintele actual, Klaus Iohannis, care se află în continuare pe primul loc în preferinţele electoratului. Se detaşează faţă de contracandidaţii săi pentru că, potrivit celor mai noi sondaje, actualul şef de stat se bucură în momentul de faţă de un procent de încredere de 44%. Prin urmare, bătălia se dă pentru poziţia a doua, şi anume cine va fi persoana care va intra în turul al doilea alături de Iohannis. Pe de o parte o avem pe Viorica Dăncilă, care se bucură în momentul de faţă de un procent de 17%, însă, la o diferenţă foarte mică se află Mircea Diaconu, care are un procent de 13%. Surprize sunt şi din partea lui Dan Barna pentru că, iniţial, liderul USR era dat cu şanse de a ajunge în turul doi alături de Klaus Iohannis, însă, potrivit acestui sondaj, Barna se bucură de numai 7 procente în intenţia de vot a românilor. La acelaşi nivel, adică la 7 procente se situează şi Teodor Palologu.

Barna: „Ieşirea din criză nu e treaba USR”

USR este formaţiunea care a adunat până acum voturile celor nemulţumiţi de sistemul actual, iar procentul nemulţumiţilor este în creştere, în România. Interesul naţional, potrivit lui Barna ar consta în curăţarea ţării de PSD, dar Barna nu doreşte să îşi asume responsabilitatea guvernării. Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că partidul pe care îl conduce nu are un mandat de scoatere a României din criza politică şi că responsabilitatea asigurării unei guvernări aparţine exclusiv PNL. „Ieşirea din criză nu este mandatul USR. Ieşirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban a obiectivelor noastre. Obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritatea”, a declarat Dan Barna la Parlament, întrebat insistent de jurnalişti ce va face USR la votul de învestitură a Guvernului Orban: va boicota, va vota „pentru”, sau va vota „împotrivă”.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *