Lucrările la podul care duce spre Ţara Loviştei au fost finalizate

După ce a realizat o serie de lucrări complexe de refacere a platformei de drum pe Drumul Judeţean 703M Perişani – Cornet, Consiliul Judeţean Vâlcea a finalizat o nouă investiţie în nordul judeţului. În şedinţa din luna octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean anunţă că va da Hotărârea de Consiliu Judeţean pentru preluarea singurului drum naţional de pământ din România, DN 7D, în administrarea Consiliului Judeţean.

Lucrările de reabilitarea a podului din beton armat din zona Cornet, care leagă Valea Oltului de Ţara Loviştei au fost finalizate. Podul, singurul în arcadă din judeţul Vâlcea, construit în urmă cu mai bine de 50 de ani a fost asfaltat:

„Am terminat asfaltarea singurului pod în arcadă peste râul Olt. Podul de la Cornet este un pod care leagă drumul naţional 7 de toate localităţile din Ţara Loviştei. Lucrările la structura podului au fost dificil de executat, în special înlocuirea panourilor de parapet degradat, acestea fiind situate chiar deasupra drumului naţional şi a căii ferate. Totodată, s-au mai realizat lucrări de înlocuire a bordurilor existente şi de refacere a trotuarelor. Sunt bucuros că am reuşit să reabilităm singurul pod boltit din judeţ, construit în urmă cu mai bine de 50 de ani. Îi asigur pe cetăţenii din Ţara Loviştei că vom continua reabilitarea drumurilor din această zonă, iar în şedinţa din luna octombrie vom da Hotărârea de Consiliul Judeţean pentru preluarea drumului naţional 7D în administrarea Consiliului Judeţean, pentru că Ministerul Justiţiei ne-a cerut completări privind preluarea acestui drum. Prin urmare, în primăvară vom avea repartitor de asfalt în acea zonă”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Podul este singurul din ţară care traversează un drum naţional, un râu şi o linie de cale ferată, şi a fost construit în anul 1964, iar în urma unei expertize efectuată asupra întregii structuri a rezultat că acesta avea nevoie urgentă de reabilitare. Astfel, la solicitarea Consiliului Judeţean Vâlcea, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea a demarat, pe data de 11 septembrie 2019, lucrările de reparaţii la obiectivul respectiv, iar lucrările au fost finalizate în doar o lună.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *