Campanie electorală plictisitoare, lipsită de nervii competiţionali

Alegerile prezidenţiale se apropie cu repeziciune, iar principalii candidaţi nu au acceptat provocarea de a se confrunta într-o dezbatere publică. Campania electorală este aşadar plictisitoare şi lipsită de savoarea spumoasă a competiţiilor electorale de odinioară. Preşedintele nu a răspuns la nici o solicitare a vreunui candidat, dă senzaţia că nu se coboară la cei de jos, şi asta nu este de mirare. Strategii l-au poziţionat bine, este sigur pe el, deoarece timp de cinci ani a fost în campanie electorală. De cealaltă parte, Viorica Dăncilă transmite mesaje că vrea o confruntare cu Klaus Iohannis: „Îmi doresc o confruntare cu domnul Iohannis şi, dacă nu îi este teamă să se confrunte cu o femeie, şi dacă într-adevăr are ceva de spus aştept acest format, unu la unu cu domnul Iohannis, pentru a vorbi despre realizările fiecăruia”, a spus Dăncilă.

Lider în turul doi rămâne Klaus Iohannis

Cele mai noi barometre ale partidelor ne arată că, la scrutinul din 10 noiembrie, lupta va fi între Klaus Iohannis şi, cel mai probabil Mircea Diaconu care a urcat uşor în procente, urmat de liderul PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Candidatul USR-PLUS, Dan Barna se află abia pe locul 4. La coada clasamentului sunt Theodor Paleologu şi Kelemen Hunor. Dacă poziţiile primilor trei lideri vor rămâne neschimbate, se va vedea în următoarea perioadă. Depinde foarte mult de evenimentele care vor avea loc, de emoţiile candidaţilor, pentru că acum este clar: Barna a pierdut din inspiraţie, iar Dăncilă este într-o uşoară creştere, de la 8,4% la 15%.

Barna nu vrea să accepte realitatea

Barna încă nu s-a trezit din pumnii sondajelor şi nu vrea să vadă realitatea: el afirmă că sondajele care apar nu fac altceva decât să-i demobilizeze electoratul. A pierdut procente în această perioadă datorită încăpăţânării dusă la extrem care a contrariat oamenii şi chiar pe mulţi dintre cei care au votat USR. În încercarea de a-şi recâştiga punctele pierdute în lupta pentru turul al doilea, aflat în campanie, Barna s-a fotografiat cu un pisic în braţe. Ce mesaj a dorit să transmită, până acum nu a descifrat nimeni. Probabil se vrea preşedinte României pentru că este iubitor de animale.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *