Primăria Stoileşti dă startul noilor proiecte de asfaltare

Localitatea Stoileşti este încadrată în categoria comunelor mari atât ca număr de populaţie, cât şi ca întindere, având o reţea de drumuri comunale de peste 210 kilometri. Primarul Florin Ionescu spune că, la Stoileşti, punctul sensibil al comunităţii este reprezentat de asfaltări: „Asfaltăm de şapte ani, în fiecare an, reuşind să modernizăm drumurile comunale pe o lungime de doar 36 de kilometri, asta înseamnă că avem în procent de 17% drumurile modernizate”, afirmă primarul.

În prezent, Florin Ionescu a semnat contractul de finanţare pentru proiectul depus la Fondul Suveran de Investiţii privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 15 kilometri: „În termenul cel mai scurt vom da ordinul de începere al lucrărilor. În cadrul proiectului sunt prinse nouă sectoare de drumuri comunale, în nouă sate. Odată finalizat şi acest proiect vom creşte procentul drumurilor asfaltate cu încă 10%”, a mai precizat primarul Florin Ionescu.

Planurile şi proiectele viitoare, pentru comuna Stoileşti

Lipsa unor posibili investitori care să contribuie la sporirea bugetului local a determinat administraţia locală din Stoileşti să gestioneze cu multă chibzuială banul public, să gândească strategii şi proiecte pentru atragerea de fonduri cu care să rezolve problemele de infrastructură şi edilitar-gospodăreşti ale comunei. Astfel, în ultimii ani, aici au fost implementate mai multe proiecte, care au permis localnicilor să aibă apă la robinet, iluminat stradal, peste 36 de kilometri de drumuri asfaltate, condiţii decente în dispensare, şcoli moderne, dar şi o grădiniţă nouă. Toate acestea s-au realizat fiindcă tânărul primar social-democrat Florin Ionescu, împreună cu viceprimarul, Consiliul Local şi angajaţii primăriei au format din primul mandat o echipă omogenă în idei şi acţiuni, care, au adus comuna Stoileşti în rândul localităţilor vecine: „Stoileşti este comuna cu peste 210 de kilometri de drumuri locale. Acum şapte ani nu aveam o palmă de asfalt pe drumurile comunale şi, în tot acest timp, am făcut foarte multe proiecte pentru modernizarea drumurilor prin asfaltare. Cu toate acestea, tot mi se pare că nu am făcut destul. Avea în continuare proiecte, care vor însemna continuarea infrastructurii rutiere în vederea asfaltării şi a altor investiţii stringente pentru comunitate, astfel încât să putem face din această localitate o aşezare frumoasă”, ne-a declarat primarul din Stoileşti, Florin Ionescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *