Studio modern de înregistrări, amenajat la Şcoala de Artă din Râmnic
Şcoala Populară de Arte din Râmnic va primi dotare nouă, în urma unei hotărâri aprobată de consilierii judeţeni la ultima şedinţă, prin care s-a alocat suma de 155.000 de lei în acest scop. Hotărârea a fost luată în urma unei promisiuni făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, la deschiderea noului an şcolar. Urmează astfel dotarea cu aparatură profesională a studioului de înregistrări din cadrul şcolii, care are o programă şcolară asemănătoare şcolilor din învăţământul artistic şi s-a făcut remarcată prin multitudinea de concursuri create. Este, de altfel, singura instituţie de învăţământ vâlceană unde pot să participe la cursuri atât copii şi tineri, dar şi adulţi. În anul 2018 s-a aprobat finanţarea unui proiect de reabilitare şi modernizare a şcolii, cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării, prin programul PNDL-2, înaintat de Consiliul Judeţean Vâlcea. Procesul de reabilitare s-a finalizat în luna aprilie, anul acesta, şi a adus un plus şcolii, din ce în ce mai mulţi tineri venind să se înscrie la cursurile din cadrul unităţii.
Noul studio de înregistrări modern a fost şi el o investiţie necesară şi cerută de interpreţi cunoscuţi de muzică populară din judeţ. Pe lângă faptul că va produce muzică bună şi de calitate, în acest studio se vor realiza şi două proiecte inedite, propuse de Constantin Rădulescu pentru promovarea judeţului Vâlcea: un CD de prezentare muzicală şi un CD al colindului vâlcean.
Directorul şcolii, Doina Gănescu s-a arătat mulţumită de această investiţie, şi spune că, în acest fel, se recunoaşte şi se sporeşte valoarea şcolii de artă vâlcene: „Suntem printre cele mai bune şcoli din ţară, avem un personal mai mult decât capabil, tineri foarte talentaţi, şi care îşi dau silinţa să fie mai buni decât oricând, iar faptul că vom avea acest minunat „cadou”, un studio de înregistrări este o mare, mare oportunitate pentru noi. Am avut aici nume mari care, deşi nu aveam un studio dotat 100%, totuşi şi-au făcut treaba la noi. Maria Ciobanu, Petrică Mâţu Stoian, împreună cu Niculina Stoican, Marcel Pavel, Adina Cezar sau soţii din Taraful de la Clejani sunt unii dintre artiştii care ne-au călcat pragul, şi cu care am colaborat aici, la şcoala noastră, când încă nu aveam un spaţiu aşa de mare de înregistrări. Acum sunt sigură că vom putea realiza şi mai multe lucruri bune. Eu sunt cea mai fericită cu această şcoală minunată pe care o avem, şi îi mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean pentru tot ceea ce face pentru şcoala noastră. Sunt mai mult decât mulţumită de modul cum arată acum acest aşezământ cultural, această casă, pentru că acum pot spune că este mai mult o casă, decât o şcoală. Aici toată lumea vine de drag, şi mă bucură acest lucru”, spune directoarea şcolii. Elena BUDI