„România reciclează” din nou la Râmnic, pe 14 noiembrie

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), organizează o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate. Joi 14 noiembrie 2019, între orele 09.00 – 15.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor putea preda echipamentele electrice şi electronice vechi şi acumulatorii portabili uzaţi la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26. Pentru echipamentele voluminoase (maşini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic (031.827.0000) ridicarea de acasă. Toţi cei care vor preda minim 10 kg de deşeuri electrice la centrul de colectare special amenajat vor fi premiaţi cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Potrivit prevederilor OUG nr. 5/2015, autorităţile locale au obligaţia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnaţi. În cadrul campaniei similare derulată în Râmnicu Vâlcea în luna iulie a acestui an, s-au colectat aproximativ 2 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, cei care le-au predat fiind premiaţi cu 301 tichete valorice însumând peste 3.000 de lei.

Programul ,,România Reciclează” derulat de Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) în parteneriat cu autorităţile locale are drept obiective creşterea gradului de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate şi crearea de puncte mobile de colectare, favorizând astfel creşterea cantităţilor de DEEE colectate selectiv şi reciclate.Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă de preluare a responsabilităţii producătorilor de echipamente electrice şi electronice cu o experienţă de peste 10 ani în domeniul managementului integrat al DEEE, iar Asociaţia SNRB operează în domeniul gestionării deşeurilor de baterii şi acumulatori (DBA).

Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *