Sârboaica Jelena Trifunovic (28 de ani) a ajuns la Rm. Vâlcea de la SCM Craiova, la formaţia din Bănie fiind cedată la schimb Ana Maria Savu.

 Inter dreapta şi totodată apărător central, Jelena a evoluat la echipe puternice ale handbalului european, printre care amintim ZRK Buducnost sau Podravka Koprivnica şi a câştigat Cupa EHF alături de SCM Craiova.  Trifunovic a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu SCM. În schimb, echipa vâlceană a reziliat acordul cu Ana Maria Savu, care a ajuns la SCM Craiova, unde are posibilitatea să evolueze mai mult. Revenită după o accidentare, Savu a jucat în doar 6 partide pentru Vâlcea, în campionat, și a marcat 3 goluri. A mai bifat și 4 meciuri în Liga Campionilor.

Trifunovic va debuta pentru SCM miercuri, 13 noiembrie (ora 18.00), când Vâlcea va juca în Sala Traian cu Minaur Baia Mare, în etapa 11 din Liga Florilor.

Sârboaica a anunţat şi primele sale obiective la Râmnicu Vâlcea. „Vâlcea este oraş frumos, sunt convins că mă voi simţi bine. Mereu mi-am dormit să fac lucruri importante, la final sper să ne îndeplinim obiectivele. Tot timpul mi-am dorit mai mult, sper să facem lucruri bune şi la Vâlcea, iar la final să ne îndeplinim obiectivele, atât individual cât şi cu echipa, ca toată lumea să fie mulţumită. Vâlcea este o echipă mare şi sper ca în acest sezon să avem rezultate mai bune, să fie mai bine decât a fost. Pentru început, îmi doresc să jucăm în faza următoare a Ligii Campionilor şi să ajungem cât mai departe şi să câştigăm campionatul. Când am jucat cu Craiova la Vâlcea, a fost o atmosferă foarte frumoasă, un iad pentru noi, îmi doresc ca suporterii să vină să ne susţină la fiecare meci, este foarte important să jucăm cu sala plină mereu” a spus Trifunovic. Ea nu va putea evolua pentru SCM Rm. Vâlcea în faza grupelor Ligii Campionilor, în jocul cu Brest,  dar va putea juca în Main Round, cât şi în Liga Florilor, începând cu jocul cu Baia Mare.

Cinci vâlcence, la Mondialul din Japonia

Cinci jucătoare de la campioana SCM Rm. Vâlcea au fost selectate de antrenorul naţionalei României, Tomas Ryde pentru Mondialul din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie). Astfel, Yuliya Dumanska, Diana Ciucă, Cristina Florica, Raluca Băcăoanu şi Mădălina Zamfirescu vor face parte din lotul „tricolor” pentru Japonia. Tot la Mondial vor ajunge şi Da Silva Vieira (Brazilia), Lopez, Gonzalez şi Fernandez (Spania), Liscevic (Serbia). După jocul de sâmbătă, cu Brest, jucătoarele care participă la Mondial merg la naţionale, iar celelalte au vacanţă două săptămâni.

Miercuri, cu Baia Mare

În etapa 11 din Liga Florilor, SCM va juca miercuri, 13 noiembrie (ora 18.00) cu Minaur Baia Mare, joc programat în Sala Traian, care nu va fi televizat. Vâlcea şi-a amânat partida din etapa 10, de la Buzău, pentru data de 4 ianuarie 2020. Campionatul este foarte strâns, cu trei echipe care se bat pentru titlu (Vâlcea, Braşov, Bucureşti), dar şi cu multe pretendente la Cupa EHF, printre care şi Minaur. Tot miercuri, rivalele SCM-ului au jocuri facile, Corina urmând a juca la Slobozia, iar CSM Bucureşti acasă cu Craiova.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *