Gabriel Năstăsescu: „Fac tot posibilul pentru a readuce Voineasa pe harta turismului românesc”

Aflată la poalele munţilor Căpăţânii şi Lotrului, Voineasa îşi întâmpină vizitatorii cu un peisaj idilic, transmiţând acea imagine unică, specifică localităţilor montane. Un loc curat, fosta „perlă” a turismului românesc face astăzi eforturi pentru a supravieţui, iar administraţia locală încearcă prin toate metodele să o readucă în atenţia şi în interesul turiştilor:

„Au trecut trei ani din acest mandat şi pot spune că sunt mulţumit. S-a finalizat proiectul privind domeniul schiabil, s-au asfaltat străzile din Voineasa, cu toate că a fost un proiect pe care l-am preluat. În prezent se lucrează la reabilitarea unui pod peste pârâul Voineşiţa şi la asfaltarea unei străzi cu bani prin PNDL, şi această lucrare urmând să fie gata la finele acestei luni. Prin Fondul Suveran de Investiţii am depus de asemenea un proiect pentru reabilitarea podului din punctul „De la Piaţă” şi pentru asfaltarea drumului comunal 175 pe o lungime de 1,7 kilometri. Ambele proiecte însumează aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Pe lângă aceste proiecte mai avem finalizate documentaţiile pentru reabilitarea unui pod şi asfaltarea unei străzi, dar nu avem unde să le depunem în vederea finanţării. O altă documentaţie finalizată, pentru care căutăm sursă de finanţare vizează reabilitarea căminului cultural. Proiectul pentru căminul cultural a fost depus în vederea finanţării La Ministerul Dezvoltării, prin PNDL-2, dar nu s-au alocat fonduri pentru acesta. Pentru înfiinţarea reţelei de gaze am semnat un protocol împreună cu toate localităţile din partea de nord a judeţului, şi în prezent se face studiul de fezabilitate în vederea identificării posibilităţilor de racordare de la Călimăneşti sau de la Boiţa. Facem tot posibilul să readucem Voineasa pe harta turismului românesc, însă interesele celor patru mari confederaţii sindicale ne depăşesc, şi se pare că nu sunt aceleaşi cu ale noastre”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Astăzi, imaginea staţiunii este una pe alocuri dezolantă, însă panorama unică şi aerul curat va putea atrage întotdeauna turişti aici. Turiştii care ajung în staţiune se pot bucura de climatul montan tonic şi de aerul curat ozonificat, prin vizitarea obiectivelor turistice ale zonei. Din staţiunea Voineasa pornesc diverse trasee turistice şi se regăsesc atracţii precum Cheile Latoriţei, cu peisaje unice, şi mai multe lacuri şi cascade: Cascada Apa Spânzurată, Cascada Moara Dracilor, Piatra Fetii şi lacurile Petrimanu, Galbenu, Iezerul, Latoriţei şi Violeta. Celor pasionaţi de pescuit sportiv le stau la dispoziţie lacurile Brădişor şi Mălaia, situate la 12 kilometri la nord-est de Voineasa. O altă atracţie turistică a acestei zone demnă de vizitat este Peştera Laptelui, aflată pe Valea Rudăreasa, ale căror relicve fosile sunt expuse în Muzeul Naţional de Istorie al judeţului Vâlcea.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *