Staţiunea Băile Olăneşti rămâne printre cele mai căutate destinaţii turistice

Claudia ŞCHIOPU

Dacă iarna turiştii sunt ceva mai puţini, calculele făcute pe parcursul unui an demonstrează o realitate care îi bucură pe localnici, dar mai ales pe primarul Sorin Vasilache: în fiecare an numărul locurilor de cazare din staţiune creşte exponenţial, turiştii aleg în număr mare să-şi petreacă sejurul la Olăneşti, tratamentul balnear cuprinzând principalele obiective ale unei terapii moderne.

„Numărul de turişti este în creştere, fiindcă s-au adus îmbunătăţiri locurilor de cazare, dar şi celor de alimentaţie publică, tratament, agrement şi divertisment. Toţi sunt interesaţi să aducă plusvaloare şi toţi vin cu drag la noi în staţiune. Există şi posibilitatea vaucherelor de vacanţă, astfel încât mulţi funcţionari ajung în staţiuni şi se observă o creştere a numărului de turişti. Mai sunt şi biletele de tratament alocate prin Casa Naţională de Pensii cu care majoritatea unităţilor hoteliere au contracte, dar şi agenţiile de turism au oferte interesante pentru staţiunea Băile Olăneşti, iar turiştii sunt încântaţi. Afluenţa cea mai mare este vara, capacitatea de cazare fiind de 5 mii de locuri atât în structurile hoteliere, dar şi în pensiunile şi casele particulare care funcţionează ca întreprinderi individuale sau asociaţii familiare autorizate. Staţiunea Olăneşti a intrat într-o amplă etapă de modernizare a infrastructurii rutiere cu asfaltări de străzi şi construirea de rigole după finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă şi de canalizare”, a precizat primarul Sorin Vasilache. 

Oraşul Băile Olăneşti reprezintă o zonă cu interes major pentru dezvoltarea întregului judeţ. Aici turismul balnear este bine reprezentat, puterea binefăcătoare a apelor minerale ajungând să fie cunoscută în întreaga ţară. Motorul oraşului Băile Olăneşti îl reprezintă staţiunea şi agenţii economici, o recunoaşte primarul Sorin Vasilache, pentru care identificare fondurilor privind dezvoltarea turistică a oraşului este prioritară.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *