Remiză preţioasă pentru Viitorul

Viitorul Dăeşti a fost aproape de un succes la Filiaşi, dar a obţinut o remiză importantă, care o menţine fără griji.

Viitorul Dăeşti a avut o primă repriză bună la Filiaşi, echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării. Neacşu a deschis scorul în minutul 17, iar Pârvu l-a majorat în minutul 36 din penalty. Cu două minute înainte de pauză, Armăşelu  a redus din handicap, profitând de gafa portarului junior Panait. Doljenii au egalat în minutul 63 prin acelaşi Armăşelu, cu un şut de la distanţă, iar finalul a fost incediar. Aflat la cel mai bun joc al său în acest sezon, Florin Costea a redus Viitorul în avantaj în minutul 87, dar Alexandru Armăşelu a reuşit „tripla” în minutul 90 din penalty, stabilind scorul final, 3-3.

Astfel, echipa pregătită de Mangalagiu şi Giurcă a reuşit un rezultat pozitiv care o ţine departe de zona nisipurilor mişcătoare, dar rămâne amărăciunea că s-au scăpat printre degete două puncte.  Dăeştiul este pe locul 9, la şase „lungimi” de primul loc retrogradabil.

De remarcat faptul că juniorul Andrei Dima, titular obişnuit în acest sezon, a părăsit echipa de câteva săptămâni fără multe explicaţii şi contractul său va fi probabil reziliat. De asemenea, Ion Săraru se operează de menisc şi va fi indisponibil până la startul returului.

În etapa viitoare, Dăeştiul va juca la Fedeleşoiu cu liderul FC U Craiova, echipa lui Mititelu fiind singura neînvinsă în serie şi marea favorită la promovare. Fostul jucător al Chimiei, Lucian Giurcă, actualmente secund la Dăeşti este convins că echipa vâlceană poate furniza o surpriză în jocul cu liderul. „Suntem mulţumiţi de punctele acumulate până acum, dar putea fi mult mai bine, am pierdut multe puncte pe greşeli personale, sunt jucători care nu au experienţă la acest nivel. Sper să ne mai întărim în pauză, să facem o pregătire bună de iarnă şi să fie bine în retur. Nu ne facem grii cu retrogradarea, putem fi în partea superioară a clasamentului, diferenţa se face la jucătorii cu experienţă, care contează mult. Noi vrem să producem Craiovei prima înfrângere, important e să fie băieţii montaţi, dar oricine poate încurca pe oricine, se poate întâmpla orice. Nu e nicio echipă mult peste celelalte, este un nivel liniar ca joc, depinde doar ce zi prinzi” a spus Lucian Giurcă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *