Scundu localitatea-fief a social-democraţilor

Dumitru Blejan: Mi-am propus să nu promit cetăţenilor nimic, dar le-am cerut să-mi dea voie să fac

Comunitatea din Scundu beneficiază astăzi de o şcoală modernă, de apă, canalizare, drumuri asfaltate, centru pentru îngrijire a bătrânilor, dispensar nou şi de o bază sportivă. Dumitru Blejan, primar al comunei Scundu încă din anul 2000 spune că primul proiect pe care l-a demarat a privit iluminatul public, apoi drumurile. „Primăria am început-o în anul 2007, în aprilie, iar în aprilie 2008 am inaugurat-o. În primul an, când am ajuns aici, primăria funcţiona într-o fostă şcoală abandonată, cu mobilier vechi, în care ploua”, a afirmat Dumitru Blejan.

În 2010 a reuşit să acceseze cea mai mare finanţare din judeţ: 6 milioane de euro, un proiect care a cuprins, pentru localitatea sa, introducerea reţelei de apă potabilă şi canalizare, dar şi construirea celui mai modern centru de îngrijire persoane din judeţ. Astăzi, după cinci mandate, Dumitru Blejan, unul dintre cei mai prolifici primari din judeţului are cu ce se lăuda, atunci când vine vorba despre inventarul realizărilor. Spune că a luat cele mai bune decizii în privinţa cheltuirii banului public, în beneficiul comunităţii, afirmând că în toţi aceşti ani priorităţile au fost: învăţământul, o infrastructură modernă, siguranţa cetăţeanului şi prosperitatea oamenilor. A fost un bilanţ impresionant, care demonstrează abnegaţie, respect atât faţă de el şi față de comunitatea care l-a propulsat să conducă destinele localităţii, din punct de vedere administrativ:

„Mi-am propus să nu promit cetăţenilor nimic, dar le-am cerut să-mi dea voie să fac. Comunitatea este alături de mine și, drept dovadă, votul lor este imaginea mea. PSD a scos în primul tur al alegerilor prezidențiale 57,63%. Am un dialog şi o relaţie de respect cu oamenii. Nu sunt omul care îşi doreşte profit. Am încercat să-l ajut pe fiecare cetăţean care mi-a cerut sprijinul, de aceea am şi foarte mulţi prieteni. Într-un cuvânt, toată comunitatea este formată din prieteni, rude şi din familia mea. Sunt un om cinstit cu mine, iar opina cetăţenilor contează pentru mine. În cei 19 ani, în localitate lucrurile s-au schimbat şi sunt mulţumit”, a precizat Dumitru Blejan.

Foto primar Dumitru Blejan

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *