Parcul auto al Primăriei Şuşani, dotat cu noi utilaje

Cu fonduri europene, administraţia locală din Şuşani a reuşit să achiziţioneze două utilaje pentru stingerea incendiilor cu multiple întrebuinţări, prin GAL „De la Vedea la Olteţ”. Ambele utilaje au ajuns în localitate, iar valoarealor este de aproximativ 60 de mii de euro:„Utilajele sunt noi, nu le-am făcut rodajul,și suntem mândri că am reuşit sa le achiziţionăm. Nu sunt multe primării care să se poată lăuda cu astfel de bijuterii. Achiziţionarea acestor utilaje s-a făcut cu bani europeni, însă nu afost foarte simplu de accesat proiectul. A fost nevoie d multe acte, de multe drumuri, dar am reuşit. În general fondurile europene sunt caracterizateprin foarte multă birocraţie”, afirmă viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Echipă sudată şi unită, la Primăria Şuşani

La Şuşani , administrațialiberală estecampioană la proiectele prin PNDL-2 la nivelul judeţului Vâlcea. Nu mai puţin de şase proiecte din totalul de zece depuse au fost eligibile la finanţare. Gheorghe Staiuşi viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescuspun că atragerea fondurilor în localitate este absolut necesară, reprezentând o prioritate. Împreună demonstrează că proverbul „omul sfinţeşte locul” este cât se poate de adevărat, pentru că amândoi au experienţă în administraţie. Împreunăconstruiesc, organizează evenimente, sunt alături de oameni,sunt pur şi simplu acolo unde trebuie să fie:

„În primul rândlaudele sunt ale lui Gherghe Staiu,fiindcă el a alergat cu proiectelepe la Ministerul Dezvoltării şi s-au aprobat. Apoi,important a fost că a rămas alături de noi și lucrurile au continuat în mod firesc, dardrumuri la Bucureşti au fost multe. În cursul anului acesta am demarat trei proiecte la care se lucrează, iar anul trecut am început alimentarea cu apă. Este adevărat că localitatea Şuşani se numără printre localităţile cu investiţii record în urma finanţării proiectelor prin PNDL-2, programul guvernamental destinat modernizării infrastructurii locale, dar, în spatele acestor roade stă multă muncă. În prezentse lucrează la construcţia unei şcoli, renovareaaltei şcoli,din satul Râmeşti şirenovarea şcolii din satul Uşurei.Am mai avea de rezolvat şcoala din satulStoiculeşti, sperămca până la finele anului să demarăm și lucrarea de modernizare a dispensarului din Şuşanii de Sus. Tot în această perioadă se lucrează şi la proiectul privind construcţia celor6 poduri”, spune viceprimarul cu atribuții de primar.

Claudia Şchiopu d

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *