Florin Verigeanu: “Încercăm să luăm titlul şi să ajungem în sferturile de finală ale Ligii Campionilor”

Preşedintele secţiei de handbal, Florin Verigeanu a vorbit în exclusivitate pentru săptămânalul nostru despre planurile de viitor ale echipei campioane, angrenată în 2020 în jocurile de Liga Campionilor, campionat şi Cupa României.

SCM Râmnicu Vâlcea are la antrenamente în această perioadă doar 6 jucătoare, 12 fiind plecate la Mondialul din Japonia, Craiu este accidentată, iar Stamin revine în aceste zile de la naţionala de tineret. Pe 21 decembrie, de la ora 11, SCM va disputa un joc de verificare pe teren propriu cu Mioveni (Divizia A). Lotul complet se va reuni după Crăciun, urmând ca în perioada 28-29 decembrie 2019, SCM să participe la Memorialul Constantin Tită, patrulater la care mai vin SCM Craiova, CSM Slatina şi HC Zalău.

Lupta pentru titlu este influenţată şi de decizia luată vineri de FRH, de a exclude din campionat Corona Braşov, după ce o serie de jucătoare ale acestei echipe au efectuat proceduri de terapie cu laser intravenos, interzise de Agenţia Naţională de Antidoping. Cum toate rezultatele Coronei au fost anulate, SCM Rm. Vâlcea mai are un avans de doar şase puncte faţă de CSM Bucureşti, însă adversara noastră are şi un joc mai puţin disputat. Cu Corona în competiție, CSM avea nevoie și de ajutorul unei alte echipe să o încurce pe Vâlcea.

Impact Real: După descalificarea Coronei, rămâne o luptă în doi pentru titlul naţional?

Florin Verigeanu: Odată cu deciziile luate de Federaţia Română de Handbal în cazul Corona Braşov, se pare că au rămas în lupta pentru titlu SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti. Campionatul se joacă, iar meciul retur de la Bucureşti poate fi decisiv. E greu de crezut că CSM mai poate pierde puncte pe undeva, important este să câştigăm noi jocurile noastre, ne interesează mai puţin ce face Bucureşti. Ne luptăm, încercăm să luăm un nou titlu, dacă dă Domnul este foarte bine, dacă nu, aşa este în sport. Important este ca fetele să joace, să arate dorinţa de a câştiga fiecare meci şi de a încununa toate eforturile cu un nou titlu. Cred că acesta este cel mai frumos lucru care se poate întâmpla unui sportiv de înaltă performanţă, să câştige titlul şi să joace în Liga Campionilor.

Cum comentaţi situaţia de la Corona Braşov? Echipa a fost exclusă din toate competiţiile naţionale şi internaţionale, iar jucătoarele vor primi suspendări.

Este o situaţie neplăcută creată de problemele de la Corona Braşov, apasă greu asupra handbalului din România şi a sportului în general. Mie îmi pare foarte rău de faptul că unele jucătoare vor fi suspendate şi este vorba de handbaliste foarte valoroase, de mare viitor. Asta este situaţia, noi ne vedem de treabă, trebuie să arătăm că nu întâmplător suntem pe primul loc în campionat şi am ajuns în Main Round în Liga Campionilor.

Referitor la grupa principală din Liga Campionilor, cu Gyor, Krim, Savehof, ce obiective îşi propune clubul?

 Pornim în Main Round în Liga Campionilor cu 0 puncte, dar întâlnim două echipe de valoare apropiată cu a noastră, de care sunt convins că putem trece. Cred că dacă acumulăm 5 puncte, putem merge în sferturile de finală ale Champions League. Ne trebuie două victorii acasă cu Krim Ljubljana şi Savehof şi să luăm măcar un punct din cele două deplasări la aceste echipe, pentru că probabil Gyor nu va pierde niciun punct. În funcţie de rezultatele directe, se poate merge mai departe şi cu 4 puncte, pentru că îmi e greu să cred că Krim sau Savehof vor lua puncte din jocurile cu Brest şi Buducnost. Avem şansa noastră la sferturile de finală, chiar dacă plecăm în Main Round de pe ultimul loc.

Cum comentaţi evoluţia celor 12 jucătoare ale SCM-ului la Mondialul din Japonia?

România s-a calificat în grupele principale, asta este foarte important. Este o evoluţie foarte bună a lui Dumanska, din păcate, Băcăoanu şi Florica au jucat mai puţin, Zamfirescu şi-a făcut datoria pe faza de apărare, mai are ceva probleme la faza de atac, iar Ciucă a debutat şi a apărat foarte bine cu Kazahstan. Fetele noastre au fost în nota întregii echipe naţionale. De asemenea, Lopez, Fernandez şi Gonzalez au jucat foarte bine pentru Spania, la fel şi Liscevic şi Trifunovic la Serbia, Da Silva a jucat bine la Brazilia, iar Batinovic a avut câteva jocuri bune pentru Muntenegru.

Urmează un program infernal în debutul anului 2020…

Este un ritm infernal, nu ştiu cum rezistă fetele. Începem pe 4 ianuarie, până la jumătatea lui martie, jucăm numai sâmbătă-miercuri-sâmbătă. Avem probleme mari, fetele sunt epuizate moral, sunt mereu pe drumuri, este greu din punct de vedere fizic, toate au probleme cu genunchii, stau cu infiltraţii. Este foarte greu să le ai pe fete de la un meci la altul, ritmul este unul infernal.

Aţi efectuat un transfer în această iarnă, a venit Jelena Trifunovic, mai sunt posibile şi alte surprize?

Deocamdată nu pot să spun prea multe, dar noi nu dormim şi mereu suntem preocupaţi să îmbunătăţim lotul. Nu ştiu acum dacă reuşim sau nu alt transfer în această iarnă, vom vedea.

S-au demarat lucrări de modernizare la Sala Sporturilor Traian, după ce aceasta a trecut sub administrarea clubului SCM. Ce mai urmează?

Tot timpul suntem în legătura cu Ministerul Dezvoltării, facem tot posibil să găsim un proiect să mărim capacitatea Sălii Sporturilor. De asemenea, Sala Traian trebuie modernizată de la un capăt la altul. Noi am început deja modernizarea, cu iluminatul, cu vestiarele, cu birourile angajaţilor, dar mai sunt multe de pus la punct pentru a ajunge la nivelul cerut de jocurile din Liga Campionilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *