De Sfântul Nicolae,  La Guşoeni a avut loc primul spectacol în noul cămin cultural

Locuitorii comunei Guşoeni au îmbrăcat haine de sărbătoare de Sfântul Nicolae şi au avut parte de un moment de bucurie, moment prilejuit de inaugurarea noului edificiu cultural din localitate. În această construcţie modernă, de acum înainte se vor putea organiza evenimente într-un decor elegant. Noul edificiu este o realizare remarcabilă, o lucrare frumoasă, construită din fonduri proprii, cu bani alocaţi din bugetul local. În cadrul manifestării, desfăşurată sub genericul „Fiii Satului” a fost dezvelit şi bustul Malvinei Urşianu, fiică a localităţii, scenarist şi regizor de film, om de talie internaţională, dedicată artei şi culturii. Ceremonia de inaugurare a evenimentului a debutat cu slujba religioasă de sfinţire în memoria Malvinei Urşianu. În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a primarului Nicolae Concioiu, alocuitorilor, dar şi a altor oficialităţi s-a tăiat panglica la noul edificiu din comuna Guşoeni.Primarul a declarat că inaugurarea căminului cultural a reprezentat o mare şi importantă sărbătoare pentru comunitate, şi a mulţumit familiei Malvinei Urşianu pentru faptul că adonat localităţii terenul pe care se află astăzi primăria, căminul cultural, dispensarul uman şi postul de poliţie:

„Suntem bucuroşi că avem astăzi alături de noi oaspeţi de seamă. Evenimentul de astăzi a debutat cu ceremonia religioasă adresată în memoria doamnei Malvina Urşianu, regizor de film, o fiică a satului românesc din Guşoeni, mai precis din satul Spârleni,care a dus numele „guşoenilor” pe toate meleagurile României, şi chiarîn alte țări. Ne mândrim cu acest lucru, şi vreau să aduc mulţumiri familiei şi moştenitorilor din partea dânsei, pentru că ne-au fost alături şi ne-au sprijinit în acest demers. Astăzi avem onoarea de a-l avea alături din partea doamnei Malvina Urşianu şi pe finul dânsei, avocat Alexandru Paul Coman, omul care şi-a ţinut cuvântul dat de doamna Malvina Urşianu şi mai departe dat şi de dumnealui, cuvânt care l-a concretizat printr-un act de donaţie pentru terenul situat în centrul civic al localităţii,pentru a avea şi noi uncentru civic european”,a precizat primarul localităţii Guşoeni,Nicolae Concioiu.

Evenimentul a continuat cu o scenetăprezentată de copiii din localitate. Fiii satului au primit diplomedin partea primarului Nicolae Concioiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *