Constantin Oprea: „Obiectivul meu este atragerea fondurilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere în localitate”

Constantin Oprea: Obiectivul meu este atragerea fondurilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere în localitate”

Localitatea Nicolae Bălcescu are aproximativ 200 de kilometri de drumuri comunale şi 18 sate, iar cea mai importantă problemă a primarului Constantin Oprea este reabilitarea acestor drumuri comunale. Constantin Oprea spune că atunci când a preluat funcţia de primar nu era o lopată de asfalt pe drumuri, în şcoli activităţile educaţionale erau neconforme cu nevoia de formare a copiilor, iar de apă şi canalizare nici nu se discuta. În decursul celor patru mandate şi-a modernizat satul, a făcut o şcoală nouă, construită din temelii şi le-a modernizat pe celelalte, a construit un cămin de bătrâni, a reabilitat căminul cultural din centrul localităţii, iar un alt cămin cultural este acum aproape de începerea procesului de modernizare. De asemenea, a reușit introducerea rețelei de apă şi canalizare pe tronsoanele principale ale celor 18 sate, dar a reuşit să atragă fonduri pentru modernizarea drumurilor comunale într-un procent destul de mic, spune primarul, raportat la numărul de kilometri pe care îi are localitatea:

 „Localitatea are o reţea de drumuri destul de mare, fiind printre singurele aşezări ale judeţului care însumează peste 200 de kilometri. Din totalul acestor drumuri comunale abia am reuşit să asfaltez 10%. Sperăm că vom asfalta în următorii ani tot ceea ce înseamnă drum sau uliţă în comună. Cele mai importante proiecte, în opinia mea sunt proiecte privind amenajarea drumurilor comunale. Acesta este şi obiectivul meu principal: identificarea şi atragerea fondurilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Oamenii s-au săturat, nu mai vor praf şi noroaie pe drumurile comunale”, a subliniat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea.

Asfaltare pe o lungime de 6 kilometri, proiect depus prin FDI

La FDI, administraţia locală are depus un proiect în vederea asfaltării pe o lungime de 6 kilometri: „Prin acest proiect de amenajare a drumurilor se va turna asfalt pe drumul comunal în satul Dosul Râului, „punctul La Rădoieşti”, pe o lungime de 2,7 kilometri, în satul Valea Viei – pe o lungime de 1,5 kilometri şi 2 kilometri se vor amenaja între punctul „Comanca”, până la hotarul cu judeţul Argeş. De asemenea, prin Banca Mondială avem depus un proiect pentru asfaltare, de care vor beneficia o parte dintre cetăţenii satelor Mângureni, Valea Bălcească, Linia Hanului, Măzăraru şi Băneşti. În total, proiectul însumează 8,5 kilometri. Ambele proiecte sunt în aşteptare privind finanţarea”, a precizat primarul Constantin Oprea.

Constantin Oprea: „O infrastructură modernă în judeţ este o iniţiativă bună a Consiliului Judeţean

Localitatea Nicolae Bălcescu este străbătută de două drumuri judeţene, drumuri care, în cel mai scurt timp, vor deveni adevărate drumuri europene, spune primarul:

„Drumul judeţean 678D a fost asfaltat în totalitate, mai puţin în satul Dosul Râului, unde pe o porţiune din acest drum este o alunecare de teren. Nu s-au putut executa astfel lucrările de amenajare, până când nu se va rezolva problema alunecării de teren şi problema regularizării în această zonă a pârâul Topolog. În zonă se construieşte un zid de sprijin cu bani alocați pentru situaţii de urgenţă, iar Consiliul Judeţean va interveni pentru a aduce la forma iniţială drumul care a fost distrus de apele pârâului Topolog”, a mai precizat primarul.

Constantin Oprea: „Localitatea va avea adevărate drumuri europene”

Cel de-al doilea drum care traversează localitatea Nicolae Bălcescu este Drumul Judeţean 678A, unde, în aceste zile se toarnă covor asfaltic. Drumul pornește din DN 7, din comuna Milcoiu, traversează comunele Nicolae Bălcescu, Galicea și Mihăești, intersectându-se la Tătărani cu DN 64. DJ 678A este o arteră rutieră importantă, cu o lungime totală de 26,868 de kilometri, fiind unul dintre cele mai frumoase drumuri din județul Vâlcea. Primarul comunei Nicolae Bălcescu şi-a exprimat bucuria că acest drum se modernizează, arătându-se totodată sigur că, după ce se va finaliza asfaltarea lui, întreaga zonă va cunoaşte un adevărat avânt: „Colaborarea primăriei cu Consiliului Judeţean este una foarte bună. Ca dovadă, în prezent se lucrează la asfaltarea drumul judeţean 678A cu bani europeni. În cadrul acestui proiect sunt incluse şi lucrările de modernizare a podeţelor şi a intrărilor către proprietăţi. Localitatea va avea adevărate drumuri europene, şi asta datorită conducerii Consiliului Judeţean. În localitate inclusiv drumul judeţean 678D a fost asfaltat într-un procent destul de mare. A mai rămas de asfaltat o porţiune mică, în satul Dosul Râului. Este ceva fantastic, oamenilor nu le vine să creadă, şi asta pentru că acest drum era până acum un drum de pământ, nu se putea sta în curte din cauza prafului care se ridica până la cer, era imposibil să laşi geamurile deschise sau să ţii rufele pe sârmă, iar când ploua se mergea pe acolo în cizme de cauciuc”, afirmă primarul Constantin Oprea.

La Nicolae Bălcescu, toate gospodăriile pot avea apă la robinet

Cu bani de la Ministerul Dezvoltării, la Nicolae Bălcescu s-a făcut extinderea reţelei de apă şi canalizare: „Ne apropiem de finalizare, cu această investiţie. Mai avem în procent de 4% lucrări de executat la canalizare, însă la reţeaua de apă lucrările au fost terminate. Sper ca luna aceasta să fac recepţia finală la întreaga investiţie privind extinderea alimentării cu apă şi pentru canalizare”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu.

La Nicolae Bălcescu se amenajează un iaz decorativ

În centrul localității Nicolae Bălcescu se amenajează un iaz decorativ, care va fi populat cu şalău şi crap. În zona respectivă se va amenaja întreg parcul pe o suprafaţă de 80 de ari. Proiectul prevede amenajarea aleilor pietonale pe o lungime de 790 de metri, amenajarea spaţiului verde pe o suprafaţă 4680 de metri, unde se vor construi foişoare, locuri de joacă pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi dotate cu balansoare, figurine, căţărătoare cu plasă, leagăne, trasee pentru arcuri, căluţi, măsuţe de şah pentru copii, aparate fitness, mobilier stradal, băncuţe, lampadare, o mică scenă, pergole şi un iaz decorativ având o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, populat cu şalău şi crap. Întreaga zonă va fi împrejmuită cu un gard decorativ de 170 de metri:

„Mai întâi s-a modernizat căminul cultural. Nu am făcut inaugurarea investiţiei fiindcă în zona respectivă am continuat cu lucrările de amenajare a întregului spaţiu cu bani atraşi prin POPAM, din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 7,7 miliarde de lei. Pe lângă acest proiect, de amenajare a parcului, avem în plan şi amenajarea centrului civic începând de la intrarea în localitate, chiar de la statuie, pe întreaga zonă, spre muzeu, şi până la baza sportivă. În intersecţia drumurilor vom construi un sens giratoriu unde se va monta o statuie. Sperăm să ne ajute Dumnezeu, iar proiectele noastre să fie finanţate. Cu fonduri europene avem depus și un proiect de reabilitare a căminului cultural prin AFIR, în satul Valea Viei, pentru care s-a semnat contractul de finanţare. Mai avem un proiect depus, pentru reabilitarea primăriei, unde săptămâna viitoare semnăm contractul, prin Programul Operațional Regional. După 16 ani am considerat că este vremea să reabilităm şi această locaţie”, afirmă primarul.

Cu bani alocaţi pentru situaţii de urgenţă, primarul localităţii Nicolae Bălcescu a reuşit și reconstruirea podului din satul Corbi, dar şi amenajarea unui drum comunal pe o lungime de aproximativ 1,5 kilometru, în satul Valea Bălceasacă, care a fost adus la forma iniţială: „Ne-a ajutat Dumnezeu şi am amenajat acest drum care este pe firul pârâului, fiindcă, de fiecare dată când ploua, apele pârâului se umflau şi făcea prăpăd, măturau totul în cale. Acum s-au făcut apărări de maluri, gabioane şi rigole laterale, podeţe, este o lucrare trainică, şi sper să identific cât mai repede sursa de finanţare încât să turnăm şi asfalt, fiindcă drumul în prezent este doar pietruit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *