Locuitorii comunei Păuşeşti Măglaşi au înțeles că o localitate curată reprezintă cartea lor de vizită

Locuitorilor comunei Păuşeşti Măglaşi, au dat dovadă de înțelegere în privința colectării deșeurilor.

Menținerea unui mediu curat în comună arată nu numai gradul de înțelegere a problemelor, dar și faptul că locuitorii au înțeles cât de important este acest lucru, ne-a informat primarul localităţii. În prezent, colectarea fracționată a deșeurilor care nu mai pot fi folosite este o acțiune cu caracter permanent:

„Cred că am fost printre primele localităţile rurale din judeţ care au încheiat anul acesta contract cu firma de ridicare a gunoiului. Contractul s-a derulat în continuare fără probleme, iar ridicarea gunoiului menajer se face săptămânal în localitatea Păuşeşti Măglaşi. În prezent sunt 1600 de contracte încheiate, adică, în procent de 90%. În prima fază a fost instituită şi acea taxă specială a primăriei pentru cei care nu aveau contract de ridicare a gunoiului, însă am renunţat la ea, pentru că locuitorii sunt conştienţi, şi au venit să încheie contract”, ne-a declarat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexadru Dediu.

Alexadru Dediu: „În localitatea noastră de ridică gunoiul selectiv”

Primăria a mai semnat un contract de parteneriat cu o firmă pentru ridicarea gunoiului selectiv: „În acest sens am făcut o campanie destul de puternică şi cetăţenii au înțeles faptul că este mult mai bine să colecteze gunoiul selectiv. Iată că am reuşit, astfel că noile reglementări au intrat în vigoare la Păuşeşti Măglaşi, fără nici o problemă. Prin urmare, în localitatea noastră se ridică gunoiul selectiv pe 4 fracții: resturi menajere, hârtie, sticlă şi plastic. Primăria este obligată să ia măsuri imediate pentru fiecare neregulă pe care o observă la punctele de colectare a gunoiului. Avem soluţii şi pentru cei care au moloz rămas de la construcţii. Trebuie doar să ne contacteze, fiindcă avem o zonă special amenajată pentru depunerea molozului”, a precizat primarul liberal al localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *