Vrei să îți porți pantofii preferați și anul viitor? Iată cum trebuie să îi depozitezi!

Sursă foto: Shutterstock.com

         Femeile iubesc pantofii, iar fiecare sezon începe cu o vizită în magazinul preferat. Deseori își cumpără cel puțin câte o pereche pentru fiecare tip de ținută: sport, casual sau elegantă. Și nici așa nu este de ajuns. Tocmai de aceea, multe dintre ele își doresc să păstreze câteva perechi și pentru anul viitor. Însă, dacă nu sunt depozitate corect, este imposibil pentru că, în timp, se vor deteriora garantat. Clasicul pantofar poate fi un ajutor de nădejde, însă când ai foarte multe perechi, nici el nu mai este suficient de încăpător.

      Înainte de a te gândi la soluții de depozitare, organizează-ți încălțările în funcție de sezon și de tipul lor: cu toc sau fără, din piele sau din pânză, lungi sau scurte. Apoi, curăță fiecare pereche. Iată un sfat care te va ajuta pentru încălțările de iarnă – spală-le cu apă călduță și oțet alb, astfel vei elimina urmele de sare de pe acestea. Ulterior, cumpără-ți un dulap pentru pantofii tăi pentru a gestiona cât mai bine spațiul pe care îl ai la dispoziție. 

          Pantofi fără toc

      Oricât de benefic și la îndemână ar fi păstrarea pantofilor în cutia lor originală, nu este o idee inspirată pentru persoanele care au multe perechi și puțin spațiu în locuință. Dacă ești în această situație, află că nu trebuie să le arunci, iată aici ce poți obține din ele. Așadar, ai găsit soluția pentru cutii, însă ce faci totuși cu încălțămintea? Dacă vorbim despre acele perechi fără toc este simplu. Balerinii, sandalele, pantofii cu talpă joasă, mocasinii și șlapii pot fi depozitați foarte ușor în organizatoare concepute special, care se aplică direct pe ușă. Totodată, așezați talpă în talpă vor ocupa și mai puțin spațiu, indiferent de locul în care îi vei păstra. Însă, dacă vrei să fii originală, alege țevile PVC. Unite și vopsite vor arată foarte interesant.

Sursă foto: Pinterest.com

Pantofi cu toc

      Pantofii cu toc ocupă într-adevăr mai mult spațiu, însă, dacă îi vei așeza unul cu fața, iar celălalt cu spatele vor încăpea mai mulți.

Sursă foto: Pinterest.com

      De asemenea, pot fi folosite și suporturile de agățat pantofii care sunt ieftine și la îndemâna oricui.

                Cizmele

      Cizmele sunt extrem de pretențioase. Dacă vrei să le păstrezi perfecte, trebuie să acorzi o atenție deosebită depozitării lor. În primul rând, ele nu trebuie îndoite. Fie că le prinzi pe umerașe sau le pui în cutii, ar fi bine să folosești o revistă rulată, o sticlă din plastic sau un suport special din comerț care să le mențină poziția verticală și să împiedice formarea ridurilor de-a lungul celor trei anotimpuri.

Atenție și cu încălțămintea pentru sezonul în curs, nu este recomandat să o depozitezi pe orizontală. Chiar dacă aceasta este alegerea instinctivă, ea nu este și cea mai practică. Nu doar că îți va ocupa mai mult spațiu, dar te va încurca și la curățenie. Ține minte un sfat – așează în partea de sus pantofii pe care nu îi porți zilnic, iar spațiile la îndemână, din raza ta vizuală, păstrează-le pentru încălțămintea de zi cu zi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *