Ambulanţa performantă, dată în folosinţă după un an

Prefectul Tiberiu Costea a găsit soluţia pentru a se putea folosi maşina de terapie intensivă mobilă care a stat în garaj mai bine de un an. Şi asta deoarece, în tot acest timp autorităţile nu au reuşit să găsească niciun medic specialist pentru a lucra pe ambulanţa care ar trebui să ajungă la victimele în stare critică şi care trebuie stabilizate la locul accidentului înainte de a ajunge la spital.

„Instituţia Prefectului – Județul Vâlcea vă informează că, în urma unor întâlniri pe care prefectul Tiberiu Costea le-a avut cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, ai Serviciului Județean de Ambulanță și ai Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, s-a găsit o soluție pentru punerea în funcțiune a ambulanței de tip C1, cu terapie intensivă mobilă,  din dotarea SMURD Vâlcea.   

Conform înţelegerii cu cele trei instituții, acesta va fi operațională începând de săptămâna viitoare, coordonarea echipajului de pe această ambulanță urmând să fie realizat de medici din cadrul UPU Vâlcea ori de câte ori va fi nevoie. 

Actuala ambulanță cu terapie intensivă mobilă  a fost primită de către ISU Vâlcea în primăvara anului trecut și a stat nefolosită pentru că nu s-au găsit medici care să coordoneze echipajul, pentru o astfel de autosanitară fiind nevoie de doi paramedici, un asistent și un medic specializat în urgențe.

SMURD Vâlcea a mai avut o autosanitară destinată intervențiilor medicale de urgență la cel mai înalt nivel, primită în 2013, care a fost redistribuită la începutul anului 2019 județului Sălaj, pentru că, tot din lipsă de personal specializat, aceasta nu a putut fi pusă în funcțiune în toți acești ani.

Totodată, vă informăm că prefectul județului, Tiberiu Costea, caută soluții pentru realizarea la Vâlcea a unui heliport, care să permită aterizarea și decolarea elicopterelor și pe timp de noapte, pentru a nu se mai repeta situația de acum două săptămâni, când o fetiță rănită grav în urma unui accident rutier nu a putut fi preluată și transportată la un spital universitar cu un elicopter SMURD pentru că pe locul actual din Râmnicu Vâlcea unde acesta poate să ajungă nu se poate nici ateriza și nici decola pe timp de noapte.  

(Biroul de presă)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *