Aurora Măgură, o femeie de toată isprava în funcţia cheie de conducere a comunei Popești

Primăriţa Aurora Măgură a reuşit să câştige încrederea cetăţenilor de la Popești după ce a demonstrat în acest mandat că şi femeile sunt la fel de bune precum bărbaţii în posturi de conducere şi speră să vină cât mai repede ziua când localitatea pe care o conduce va fi o comuna mai dezvoltată decât multe altele din județ. A reuşit performanţa de a atrage, prin programul guvernamental PNDL-2, suma de 145 de miliarde de lei vechi pentru cinci proiecte. Este vorba despre modernizarea a două unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala Gimnaziala Urşi-Popeşti şi Şcoala Gimnazială din satul Dăeşti. Cel mai important proiect pentru comunitate îl reprezintă introducerea sistemului de canalizare, un proiect în valoare de 2 milioane de euro şi care cuprinde o reţea de 25 de kilometri în satele Popeşti, Meieni, Dăeşti şi Curtea. În prezent se lucrează, proiectul fiind realizat în procent de 55% . Un alt proiect absolut necesar pentru comunitate şi pentru care primăriţa a solicitat finanţare este modernizarea dispensarului uman din localitate, proiect finalizat, pentru care Guvernul a alocat aproximativ 6 miliarde de lei vechi:

„Dispensarul a fost reabilitat și modernizat. S-au făcut lucrări de modernizare a acoperișului, tencuieli, dotări cu aparatură și mobilier adecvat acestei activități a dispensarului uman din comuna Popeşti. Clădirea inițială a dispensarului a fost construită în anii 70 şi nu a mai fost niciodată reabilitată. Condiţiile pentru personalul medical şi pentru pacienţi erau improprii, şi ne-am dorit foarte mult reabilitarea clădirii. Avem şcoli moderne, care pot concura cu cele din mediul urban, dar şi un cămin cultural modern, o investiţie de suflet. Cu toate investiţiile mă mândresc, dar cel mai mult sunt fericită când pot să ajut oamenii. Este cea mai mare împlinirea a mea, şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că pot să fac acest lucru”, ne-a declarat primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgură.

Pentru următoarea perioadă, modernizarea drumurilor va reprezenta o prioritate, ca şi promovarea turistică a zonei Firijba, cunoscută ca fiind cea mai puţin poluată zonă din judeţul Vâlcea.

Aurora Măgură a reuşit până acum să demonstreze că are calităţile necesare unei asemenea funcţii, împlinind şi chiar depăşind aşteptările. De când ocupă funcția de primar a asigurat cele mai bune condiţii în unităţile şcolare din comună, a reabilitat căminul cultural, dar, mai ales, a făcut proiecte pentru viitoarea dezvoltare a comunei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *