Obiective majore de investiții cu bani din bugetul, în comuna Şirineasa

La Şirineasa, în cele patru luni care au mai rămas până la campania electorală pentru alegerile locale, primarul social-democrat al localităţii, Ion Streinu şi-a propus să finalizeze lucrările de construire a podului din punctul Valea Morilor, o investiţie la care se lucrează în prezent. De asemenea, cu bani alocaţi din bugetul local trebuie modernizat podul de la intrarea în satul Slăviteşti, şi trebuie să înceapă lucrările de asfaltare a drumului comunal 12, începând de la pod până în satul Slăviteşti, pe o lungime de 1100 de metri. Tot în această zonă se va face şi o extindere a reţelei de iluminat public: „Am reuşit să facem foarte multe proiecte cu bani din bugetul local, iar acest lucru s-a datorat faptului că, într-un procent destul de mare, am determinat cetăţenii localităţii să îşi plătească taxele şi impozitele la timp. La noi în localitate nu toată lumea achita dările către stat. Erau înregistrate societăţi cu datorii de ordinul milioanelor de lei, datorii pe care le-am recuperat. Tot cu bani din bugetul local vor continua și lucrările de amenajare a trotuarelor, cel puţin până la drumul care duce spre Pesceana. Insist pe amenajarea acestor trotuare deoarece copiii din această zonă nu beneficiază de transport, iar traseul până la şcoală nu conferă siguranţă, drumul judeţean fiind destul de circulat. Acestea sunt proiectele pe care le-am creionat cu fonduri din bugetul local, dar majoritatea banilor îi voi dirija către asfaltări”, a precizat primarul social-democrat al localităţii, Ion Streinu.

Ion Streinu face echipă cu angajaţii primăriei

Relaţia primarului cu angajaţii Primăriei Şirineasa urmăreşte două direcţii: profesionalism şi integritate. Primarul spune că nu a venit cu idei preconcepute în instituţie, dar a pretins respect din partea angajaţilor:

„Am reuşit să îi conving pe angajaţi că trebuie să lucrăm legal. La prima discuţie pe care am avut-o cu angajaţii primăriei le-am spus că niciodată nu o să le cer să facă ceva ilegal, şi i-am avertizat că trebuie să mă atenţioneze dacă greşesc, pentru că nu sunt jurist de meserie. Acum suntem o echipă, şi au căpătat încredere în mine, în primul rând pentru că luăm deciziile împreună. La început şi parcul auto a fost o problemă, deoarece utilajele funcţionau fără să fie reparate, pe motiv că nu erau bani pentru piese. Astăzi, utilajele sunt puse la punct şi sunt utilizate indiferent de oră, în folosul comunităţii, nemaifiind trase pe dreapta, la cârciumă sau plecate la ciubucuri în zonă”, mai spune primarul Ion Streinu. Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *