Vasile Cocoș: „Cabinetul meu parlamentar este deschis pentru oricine”

Cu o experiență profesională plină de provocări în cadrul Comisiei de buget – finanţe – bănci, unde este membru titular, radiografia activității deputatului social-democrat Vasile Cocoş se poate evalua după trei mari componente: cea profesională, munca în teritoriu și activitatea legislativă.

Dacă ar fi să ne referim doar la cifre, trebuie spus că deputatul a avut peste 24 de declaraţii politice, dintre care 3 depuse în scris, 117 propuneri legislative iniţiate, dintre care 29 promulgate sub formă de lege, 45 de luări de cuvânt, în 34 de şedinţe. Aceasta ar fi, pe scurt, retrospectiva activității parlamentare a lui Vasile Cocoş, aflat la primul mandat de deputat. Activitatea unui parlamentar are mai multe dimensiuni, o parte a activității desfășurându-se în Parlament, iar o parte în circumscripția electorală. Aceasta din urmă gravitează, în principal, în jurul activităților de la nivelul biroului parlamentar:

„Anul 2019 a fost pentru mine, ca parlamentar de Vâlcea, unul foarte important şi plin de realizări. Am avut onoarea să fiu desemnat de două ori de conducerea Camerei Deputaţilor să merg la Bruxelles unde, în cadrul Comisiei de buget din Parlamentul European, am prezentat în şedinţa de plen punctul de vedere al României privind Cadrul financiar multianual (CFM) pentru perioada actuală, respectiv 2014-2020. În luna martie 2019 am fost desemnat, prin hotărârea Parlamentului României, preşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuției bugetelor anuale ale Curții de Conturi. Am avut în acest an 11 declaraţii politice şi 37 de propuneri legislative. Alături de colegii deputaţi social-democraţi vâlceni am avut o serie de iniţiative prin care am încercat să îmbunătăţim legislaţia românească, pentru ca românul să nu se simtă nemulţumit în anumite sectoare. Sigur, pe pagina Camerei Deputaţilor se poate observa întreaga mea activitate.  Pe lângă activitatea depusă în Parlament, în calitate de deputat de Vâlcea, munca mea se concretizează şi prin realizările din teritoriu, atât prin acordarea de audienţe la cabinetul din Râmnic şi la cel din oraşul Horezu, precum şi prin deplasarea în diverse localităţi din judeţ, cu ocazia unor evenimente culturale. În tot acest timp am discutat şi în continuare stau de vorbă cu foarte mulţi cetăţeni vâlceni, care, în mare parte, au probleme şi nemulţumiri privind revendicarea drepturilor de proprietate a terenurilor, locuri de munca, dar şi nivelul pensiilor. Mai mult, în ultima perioadă vin cetăţeni în audienţă nu numai pentru a cere explicaţii şi drepturi, dar şi pentru a ne încuraja, spunându-ne să mergem înainte, fiindcă PSD a făcut lucruri foarte bune în favoarea cetăţeanului. Cabinetul meu parlamentar este deschis pentru oricine şi este foarte bine, deoarece cunosc bine cerinţele şi nevoile cetăţeanului, dar şi opinia comunităţii faţă de evenimentele politice din zilele noastre”, afirmă deputatul social-democrat Vasile Cocoş.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *