Dănicei, comuna campioană la investiţii

Din anul 2004, când a câştigat pentru prima oară încrederea cetăţenilor pentru Primăria comunei Dănicei, Dumitru Pirneci s-a remarcat prin proiectele realizate, reuşind să câştige respectul consătenilor și fiind reconfirmat de fiecare de fiecare dată în funcţie, cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor. În timpul mandatelor sale, localitatea a căpătat o altă înfăţişare. Primarul a realizat în ultimii ani numeroase proiecte, a implementat altele şi speră ca, pe viitor, comunitatea din Dănicei să beneficieze de toate utilităţile, iar cetăţenii să fie mulţumiţi. Primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci este la al patrulea mandat şi spune că tot ceea ce se vede în comuna sa reprezintă un standard de viaţă „normal”, de care ar trebui să se beneficieze fiecare cetăţean.Printre proiectele finalizate se numără construcţia unor poduri de beton peste pârâul Trepteanca, alimentarea cu apă, reabilitarea tuturor şcolilor, aduse acum la standarde moderne, construirea a numeroase punţi pietonale, iar asfaltarea drumurilor este prioritatea zero pentru Dănicei.

Localitatea are o reţea de drumuri care însumează peste 110 de kilometri, astfel primordială pentru conducerea primăriei a fost întotdeauna rețeaua de drumuri.

„În cele patru mandate am fost atras fonduri pentru cinci proiecte majore în vederea modernizării drumurilor comunale. Fonduri destul de semnificative au fost şi pentru înfiinţarea reţelei de apă pe o lungime de 40 de kilometri, proiect care s-a desfăşurat în primul mandat, apoi pentru reţeaua de canalizare, o bază sportivă şi, nu în ultimul rând, pentru modernizarea şcolilor. Lăsând modestia la o parte, pot spune că localitatea Dănicei se află printre primele comune din judeţ care a atras cele mai multe fonduri guvernamentale. Nu a existat mandat să nu fac ceva în localitate. La toate aceste obiective realizate cu bani guvernamentali adaug şi fondurile alocate pentru situaţii de urgenţă, bani care au venit întotdeauna la timpul potrivit”, afirmă primarul.

Dumitru Pirneci: „Am reuşit să aduc Dăniceiul în rândul celorlalte localităţi”

Dumitru Pirneci este primarul care, indiferent de oră sau de zi este alături de comunitate: „Comunitatea are încredere, şi eu sunt alături de ei indiferent de oră sau zi. Când cineva din localitate îmi cere ajutorul mă fac „luntre şi punte”, și trebuie să-l ajut. Nu există pentru mine cuvântul nu se poate, atâta timp cât ajutorul cerut de cetăţean ţine de mine. Sunt alături de locuitori, iar ei sunt alături de mine, şi Dumnezeu m-a ajutat. Am reuşit să aduc comuna dintr-un loc unde nu era nimic, unde nu exista un metru de asfalt iar apa era un vis, în rândul celorlalte localităţi. Când am preluat frâiele acestei localităţi nu ştiu dacă mai exista comună fără primărie, dar noi nu aveam o astfel de locaţie. Cu toate acestea, primul proiect pentru care am întocmit documentaţia a fost înfiinţarea reţelei de apă, apoi asfaltarea drumurilor și, concomitent, am atras fonduri pentru reabilitarea şcolilor. Îmi aduc aminte că, la şcoala din centru, iarna intra zăpada prin geamurile crăpate, iar pardoseala era putredă şi mucegăită. Astăzi, toate locaţiile sunt primitoare şi modernizate, dar , din păcate, numărul copiilor este în scădere, abia dacă mai avem 125 de copii, iar acest lucru este o problemă destul de gravă. În localitate sunt construite şase şcoli, dar funcţionale mai sunt doar două şi, dintre acestea, cred că foarte curând va mai rămâne o singură şcoală”, afirmă primarul.  Claudia Şchiopu 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *