Lucian Antonie: „Primarul este umbra faptei”

Peste aproximativ patru luni vom avea alegeri locale, o campanie foarte importantă, în care fiecare candidat intră ca să câştige. Va fi o campanie în care fiecare îşi va arăta puterea şi îşi va reconfirma forţa, în fiecare localitate din judeţ.

În opinia primarul liberal al localităţii Tetoiu, Lucian Antonie, să fii un gospodar extraordinar, să reuşeşti să-i convingi pe cetăţeni că poţi acoperi lipsurile şi doleanţele comunităţii reprezintă portretul candidatului ideal la funcţia de primar, pentru care comunitatea ar trebui să acorde votul: „Primarul este umbra faptei. Un primar trebuie sa fie un om drept şi onest, capabil să înţeleagă legalitatea documentelor din administraţie, să construiască echipa de care are nevoie în interiorul aparatului administrativ, pentru a putea sa ducă localitatea la un nivel cât mai aproape de ceea ce se ar trebui să fie o „comună europeană”, eu aş spune o comună cu toate utilităţile necesare unui trai decent. Niciodată nu m-am simţit depăşit de problemele administraţiei, dar există atâta birocraţie şi atâta hârţogărie încât albeşti până duci un proiect la capăt. Proiecte ştiu toţi să facă, administraţia românească este plină de proiecte întocmite și depuse, dar fără finanţare şi nerealizate. Nu este greu să scrii un proiect, anevoios este să obţii finanţarea, să faci licitaţiile şi apoi execuţia lucrărilor. Suntem ţara caligrafilor, a celor care scriu atâtea hârtii încât ajung să aibă un scris perfect. La partea practică stăm mai prost, consider că ne pierdem timpul în detalii. Nu înţeleg indolenţa firmelor care au licitat lucrări pe care ulterior ştiau că nu le pot duce la capăt”, a punctat primarul liberal al localităţii Tetoiu, Lucian Antonie.

Promovarea produselor din gospodăriile locuitorilor, în atenţia primarului

Primarul are în plan încurajarea comercializării produselor agricole prin amenajarea unei pieţe.

„Ne-am gândi să reînfiinţăm târgul. Proiectul pentru această piaţă comunală va fi o investiţie pe care o vor realiza în intersecţia de la intrarea în localitate. Proiectul are ca deviz de aproximativ 10 miliarde de lei. Noi ne dorim această piaţă amenajată aşa cum este cea din oraş, adică închisă cu termopan, acoperită cu panouri solare, cu apă curentă şi canalizare. Este un proiect necesar comunităţii, deoarece va fi amplasată pe un drum favorabil comerţului, pe o suprafaţă de peste 2000 de metri pătraţi, unde, la fiecare ghişeu dintre cele 50 care se vor monta să se poată găsi începând de la lactate, brânzeturi, carne, produse din pește și fructe. Întreaga piaţă va fi împrejmuită cu o copertină unde fiecare cetăţean să îşi poată expune produsele civilizat. Voi încuraja astfel fiecare cetăţean să îşi poată expune produsele, având în vedere că târgul a fost cândva un iarmaroc vestit în sudul judeţului. Din cele mai vechi timpuri, locuitorii de pe aceste meleaguri s-au înfrăţit cu pământul, cultivându-l cu grâu, porumb, cartofi, viţă-de-vie şi s-au îndeletnicit cu creşterea animalelor și a păsărilor de curte”, ne-a precizat primarul liberal al localităţii Tetoiu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *