Victorie de senzaţie pentru Vâlcea

SCM Rm. Vâlcea a pornit ca din tun în grupele principale ale Ligii Campionilor, reușind să învingă sâmbătă pe Krim Ljubljana (Slovenia) cu scorul de 31-16.

Campioana României le-a spulberat pe slovene la 15 goluri diferență, în condițiile în care a început destul de ezitant și nu a reușit să marcheze în primele 7 minute. Florin Pera a cerut time-out la 0-2, iar lucrurile au intrat rapid pe un făgaș normal (4-3, min. 12). Vicecampioane mondiale în urmă cu o lună cu Spania, Fernandez, Gonzalez și Lopez au căpătat mai multă încredere, iar această stare a preluat-o întreaga echipă. SCM a jucat dezinvolt din momentul în care a preluat conducerea, iar până la pauză s-a desprins până la 6 goluri, 14-8. Diferența a crescut în principal după două contraatacuri concretizate de Marta Lopez. Samara da Silva și Jelena Trifunovic au închis bine culoarele în defensivă, iar mingile recuperate s-au transformat în goluri ușoare.

Vâlcea nu s-a relaxat la pauză, ci a continuat să apese pe accelerație la reluare. S-a evidențiat Iryna Glibko, care și-a asumat aruncarea la poartă, fiind din nou acea jucătoare decisivă din sezonul trecut, când a ajutat echipa să câștige titlul. Cu șase goluri marcate de ucraineană în primele nouă minute, echipa lui Florentin Pera s-a distanțat la 10 goluri diferență, 21-11. Vâlcea nu a oprit motoarele. A avut un obiectiv clar de la bun început, să câștige la o diferență cât mai concludentă, în cazul în care meciurile directe vor conta pentru departajare. SCM a ajuns astfel la 25-13 (min. 46), o ocazie excelentă pentru a primi încredere absolut toate jucătoarele. Finalul i-a aparţinut însă portarului Diana Ciucă. Tânăra handbalistă a avut patru parade la rând și nu a primit gol în ultimele șapte minute. La ulttimul atac, a marcat inclusiv junioara Daniela Marin, aflată la primele minute în Liga Campionilor. La final, campioana României a înregistrat o victorie de pus în ramă: 31-16 şi a intrat cu şanse reale în lupta pentru calificarea în sferturile de finală. Tot sâmbătă, Buducnost a învins Savehof cu 30-25 şi echipa muntenegreană e ca şi calificată în sferturi. Duminică seara a avut loc şi derby-ul Gyor-Brest, între două echipe deja calificate în sferturile de finală.

SCM Rm. Vâlcea va susține următorul meci în Liga Campionilor în deplasare, pe 2 februarie, cu Savehof (Suedia).

SCM Rm. Vâlcea – Krim Ljubljana 31-16 (14-8)

SCM: Batinovic, Ciucă – Glibko 9, Gonzalez 5, Lopez 4, Elghaoui 3, Fernandez 3, Zamfirescu 2, Băcăoanu 1, Badea, Da Silva 1, Liscevic 1, Marin 1, Norgaard 1, Trifunovic, Florica.

Krim: Gjerek, Mamic, Vojnovic – Van Kreij 5, Snopova 3, Zulic 3, Ljepoja 2, Rebicova 1, Vucko 1, Baric 1, Bon Brzin, Abina, Klemencic, Klobucar, Kojic, Zabjek.

Clasament, Grupa 2

1. Györi Audi ETO          4        4        0        0        135-97        8

2. Brest Bretagne             4        4        0        0        130-107       8

3. Buducnost Podgorica   5        3        0        2        134-131       6

4. SCM Rm. Valcea       5        1        0        4        117-123       2

5. IK Sävehof                  5        1        0        4        124-152       2

6. Krim Mercator             5        1        0        4        114-144       2

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *