Primarul Toma Peştereanu este victimă a unei campanii de fakenews

Toma Peştereanu: Voi lupta cu toate armele şi nu renunţ, îndreptându-mă către Parchet împotriva persoanelor care au creat conturi false pe reţelele de socializare.

La Costeşti se anunţă de pe acum o campanie „urâtă”, cu tot soiul de jigniri, calomnii şi poveşti născocite din partea contracandidaţilor.

Primarul Toma Peştereanu consideră că electoratul din Costeşti este destul de matur pentru a face diferenţa între cei care vor să facă ceva pentru localitate şi clevetitorii care repetă într-una aceeaşi placă „ciuma roşie” şi „hoţii”, doar-doar îi va lua cineva în serios. Cel mai grav este faptul că, în numele primarului, aceşti defăimători au creat pagini false pe reţelele de socializare folosindu-le pentru a-i denigra imaginea primarului şi afectând grav şi imaginea instituţiei pe care o conduce. În acest sens, Toma Peştereanu s-a adresat justiţiei pentru a clarifica această situaţie, formulând o plângere penală prealabilă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu aceste conturi false de Facebook.

Primarul susţine că legiuitorul şi statul român trebuie să se îndrepte către aceşti denigratori care îngrădesc dreptul constituţional al cetăţenilor de a fi informaţi corect şi nu tolerează comportamentul celor care publică informaţii false şi fac acuze la adresa sa şi a primăriei pe conturile false de socializare: „La Costeşti, campaniile electorale au fost mereu urâte. Nu pot spune că-mi face plăcere, este dificil pentru mine şi pentru familie să văd că numele meu şi al instituţiei este hulit, aruncându-se lozinci precum „ciuma roşi”, „hoţii”,” luăm banii degeaba la primărie”. Am curajul să stau în faţa oricui şi să răspund oricărei întrebări, asta mi se pare o campanie bazată pe fair play. Ne aşteptăm şi de data aceasta la o campanie denigratoare, cu atacuri la persoană şi la familie. Din păcate bunul simţ şi raţiunea nu mai primează. Fakenews, informaţiile false şi neadevărate sunt lansate la adresa mea pe reţelele de socializare. Ultima minciună este aceea că primarul, viceprimarul şi angajaţii primăriei nu plătesc taxele şi impozitele, iar cetăţenii m-au întrebat. Am avut noroc pentru că plătisem dările către stat în acea zi şi le-am arătat chitanţa, fiindcă o aveam la mine. Există o anumită categorie de oameni care nu au altă preocupare decât să mă denigreze atât pe mine cât şi instituţia, cu atacuri urâte. Am devenit o persoană incomodă pentru că sunt corect, şi fiindcă ne vedem de treabă la primărie. În special pe pagina de Facebook anumite persoane au conturi false cu numele meu, şi ştiu cine sunt acele persoane. În acest sens, am făcut plângere penală la Parchet şi aştept să se ia măsuri împotriva acestor cetăţeni care s-au folosit de datele mele personale şi au creat în numele meu conturi false pe internet. Se folosesc de numele şi datele mele personale aducându-mi prejudicii de imagine, răspunzând în numele meu la probleme ale comunităţii şi instituţiei. În acest sens, cer în mod expres ca parlamentarii să conceapă o iniţiativă legislativă cu privire la crearea acestor conturi false pe Faceebok, pentru că aceste persoane denigrează şi aduc acuze persoanelor lipsite de apărare. Voi lupta cu toate armele, şi nu renunţ”, a precizat primarul social-democrat al localităţii Costeşti, Toma Peştereanu. ��2J”/ʗj�J���y�o�|7ԡ�= �@!M,j�\mbF�=X�Vs�T�R��Ԡ7″

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *