La Şuşani,  toate gospodăriile, până la ultima casă din cătun, vor avea apă la robinet

Administrația locală din Şuşani aşteaptă noile programe de finanţare pentru proiecte de modernizare a localităţii: „Avem întocmite proiecte pentru reabilitarea puţurilor, bazinelor de apă şi a pompelor care susțin funcţionarea sistemului de apă. Un alt proiect prevede asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8 kilometri, proiect care, odată demarat, va încheia tot ceea ce înseamnă asfaltare”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu. Prin urmare, în cadrul proiectului sunt prinse în vederea asfaltării drumurile comunale din satele: Sârbi, Râmeşti şi Stoiculeşti. Un alt proiect pentru care administraţia locală are în plan identificarea sursei de finanţare prevede extinderea reţelei de apă pe o lungime de aproximativ 8 kilometri, în zonele care nu au fost prinse în proiectul mare, de 34 de kilometri, la care se lucrează în prezent: „Prin urmare, cu acest proiect, toate gospodăriile, până la ultima casă din cătun, vor avea apă la robinet. Toate aceste proiecte au fost depuse la FDI, însă acest program s-a desfiinţat, dar ni s-a promis că se va înfiinţa un PNDL-3 pentru finanţarea proiectelor necesare privind dezvoltarea localităţilor. Pe lângă toate aceste proiecte avem finalizată documentaţia privind înfiinţarea proiectului de gaze în localitate, pe care îl vom depune când se vor deschide liniile de finanţare. La Compania Națională de Investiții avem de asemenea depus proiectul privind modernizarea şi reabilitarea căminului cultural din satul Şuşanii de Jos, pe care îl aşteptăm”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Gheorghe Constantinescu: „A fost un mandat bun, dar este loc şi de mai bine”

Comuna Şuşani s-a aflat pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de proiecte demarat în acest mandat şi toate cu bani guvernamentali.

Deşi se află în topul localităţilor vâlcene cu cea mai mare absorbţie a banilor guvernamentali, conducerea primăriei este nemulţumită, fiindcă la capitolul accesare a fondurilor europene nu s-a pliat condiţiilor impuse în programele de finanţare: „A fost un mandat bun, dar ar fi putut fi loc şi de mai bine, şi aici mă refer la accesarea fondurilor europene, unde localitatea nu s-a putut plia condiţiilor draconice impuse în programele de finanţare. În acest sens ne dorim o implicare mai marea a Guvernului liberal, fiindcă avem nevoie de fonduri europene nerambursabile”, precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *