Investiţii în derulare şi noile obiective ale Primăriei Stroeşti

La Stroeşti, cu bani din bugetul local se vor demarat două proiecte de infrastructură rutieră privind asfaltarea pe o lungime de aproximativ 2 kilometri a uliţelor. Primarul Toma Ciolacu ne informează că acest proiect-cadru se împarte în două, una dintre componente vizează satul Cireşu care cuprinde asfaltarea uliţele Liuţanilor şi Valea Bisericii şi amenajarea rigolelor din beton. Pentru acest proiect s-au făcut studiul topografic şi studiul geotehnic, iar documentaţie este în faza studiului de fezabilitate:
„” Mai avem un proiect, care cuprinde alte două uliţe, privind asfaltarea, din satul Obroceşti. Este vorba despre uliţa Crucii şi continuare DC 131 pe o lungime de 200 de metri, porţiune care au rămas neasfaltată. Tot în cadrul acestui proiect, voi mai asfalta o bucată de uliţă pe o lungime de 180 metri, uliţa Gogilor, uliţă care, iniţial este în proiectul mare, în vederea asfaltării în întregime pe o lungime 600 metri. Fac această precizare fiindcă în această zonă este un pod care traversează pârăul Aninoasa şi acest pod este prins în depunerea documentelor prin Programul de Dezvoltare Locală, pentru care sperăm să primim finanţare. După ce finalizăm construirea podului vom continua asfaltarea uliţei. Aceste proiecte sunt prioritare în acest moment, şi dacă vremea ne va ajuta, până la Paște vom turna covorul asfaltic. Acelaşi lucru pe care l-am făcut şi anul trecut când s-au asfaltat alte două uliţe în satul Dianu. Finalizarea acestui proiect a fost ca o sărbătoare, fiindcă oamenii în ziua de Paști aveau uliţele asfaltate. Aşa vreau să fac şi anul acesta cu aceste uliţe” ne-a declarat primarul liberal al localităţii Stroeşti, Toma Ciolacu
De asemenea tot în această perioadă, primarul aştept o echipă de proiectanţi şi de specialişti pentru a reabilita terenul sintetic din curtea şcolii Căpitan Mărăşeanu, din satul Stroeşti. Proiectul a fost făcut cu bai europeni prin GAL Horezu, iar o suprafaţă de joc din tartan care s-a deteriorat. Prin urmare, primarul Toma Ciolacu luat măsura de se înlocui suprafaţă de joc cu iarbă de 2 mm sintetică.
Un mandat cu planuri ambiţioase atinse
Mare parte a proiectelor din acest mandat au fost realizate cu bani din bugetul local şi cu fonduri guvernamentale atrase. Primarul Toma Ciolacu a început mandatul cu depunerea a cinci proiecte pe OG 28, privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 3,5 kilometri, proiect care s-a finalizat, şi reabilitarea dispensarului comunal, care, de asemenea, s-a finalizat:
„” Vreau să subliniez că avem un dispensar cu condiții pe care multe clinici din ţară nu le au, unde îşi desfăşară activitatea doi medici minunaţi şi un medic stomatolog de excepţie. Dintre cele cinci proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării doar acestea ne-au fost finanţate. Am mai depus un proiect, de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri şi construirea a cinci punţi pietonale, dintre care una este realizată cu bani pe situaţii de urgenţă, în satul Obrogeşti. Tot pe situaţii de urgenţă ne-au fost alocaţi bani pentru construcţia unui pod peste pârâul Cerna, în satul Cireşu, investiţie la care se lucrează și în continuare. Am mai reușit punerea în siguranţă a unui pod, tot în satul Cireşu, în punctul Măgura, proiect care se va executa în această primăvară. Celelalte poduri şi podeţe am reuşit să le reparăm cu bani din bugetul local. Sunt mulţumit, fiindcă tot ceea ce am făcut sunt lucruri care rămân. În primul rând pentru mine a fost importantă funcţionarea aparatului administrativ, funcţionarea şcolilor şi a dispensarelor. Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizezi nimic. Cred că a fost bine, am avut un mandat bun, eforturile mele au dat roade și sunt mulţumit, voi continua în același fel şi în următorul mandat” a mai precizat primarul Toma Ciolacu.