La Pesceana, proiectele sunt în grafic

În localitatea Pesceana, primarul Ion Vasile, are în plan pentru acest an un număr mare de investiţii pentru comună. Deşi bugetul local nu este de partea sa, primarul comunei Pesceana a reuşit să obţină finanţare prin mai multe programe guvernamentale. Proiectele sale, deşi greu dobândite, vor schimba radical imaginea comunei şi îi vor constitui valoarea adevărată, pe care aceasta o merită.

Printre primele proiecte pe care le are în derulare primarul se numără construcţia din temelii a unei grădiniţe, cu bani atraşi prin programul de finanţare PNDL-2, iar cu bani alocaţi pentru situaţii de urgenţă se lucrează la reabilitarea şi consolidarea a trei poduri şi podeţe care vor fi finalizate în aproximativ două săptămâni, în satele Lupoaia, Ursoaia şi Cermegeşti. Pentru alte patru poduri, realizate cu fonduri guvernamentale, urmează să înceapă construcţia în următoarea perioadă. Astfel, un pod va fi construit pe Valea Moriştii, în satul Ursoaia, iar celelalte trei poduri vor fi construite în satul Negraia. În localitate s-au mai construit alte două poduri, a căror finanţare s-a realizat tot prin programul PNDL-2, iar, în următoarea perioadă, se va dat starul lucrărilor de reabilitare a dispensarului, care vor dura aproximativ două luni.

„Pentru proiectul de reabilitare a şcolii, care cuprinde lucrările de modernizare şi construire a grupurilor sanitare în interior, în valoare de 17 miliarde de lei vechi nu s-a prezentat nimeni la licitaţiile precedente. Astfel, vom scoate din nou proiectul la licitaţie în perioada aceasta, sperând ca, până la alegerile din iunie, să desemnăm constructorul. Mai mult, săptămâna trecută ni s-a cerut situaţia privind proiectul depus la Fondul de Dezvoltare Naţională pentru asfaltarea drumurilor şi am înţeles că o să-l treacă pe PNDL-2 suplimentar, sau la PNDL-3, atunci când se va deschide acest program. În situaţia aceasta trebuie să realizăm un nou contract cu Ministerul Dezvoltării. Acesta ar fi cel mai important proiect pentru comună dacă se aprobă, deoarece se vor asfalta 12 kilometri de drumuri comunale. Pentru viitor avem în plan să facem un studiu de fezabilitate pentru întocmirea unui nou proiect privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 12 kilometri. Astfel, întreaga localitatea va fi asfaltată. Prin masterplanul judeţului avem un proiect de extindere a reţelei de apă în localitate, pe o lungime de 16 kilometri, pentru care aşteptăm un răspuns. Privind introducerea reţelei de canalizare avem studiul de fezabilitate finalizat, dar nu ni s-a aprobat prin PNDL2. Sperăm că vom reuşi să le implementăm pe toate: canalizare, apă şi asfaltarea drumurilor comunale, deoarece cetăţenii comunei au mare nevoie de aceste proiecte”, a declarat primarul comunei Pesceana, Ion Vasile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *