O noua atracţie turistica in staţiunea Voineasa: centru de agrement şi spa

Pentru următorul mandat, primarul Gabriel Năstăsescu are în plan identificarea fondurilor pentru amenajarea unei zone de agrement în care să fie construită o piscină şi un centru spa. Proiectul abia se creionează, însă el va include o piscină, sală de fitness, saună, sală de masaj şi loc de joacă pentru copii:

„Promovarea staţiunii Voineasa este primordială. În acest sens vom depune proiectul la Compania Naţională de Investiţii, pentru amenajarea unei zone de agrement. Suprafaţa pe care o avem este de peste 3000 de metri pătraţi şi este în staţiune. Ne îndreptăm spre fondurile guvernamentale deoarece prin programele europene nu ne pliem condiţiei privind cofinanţarea în procent de 50%. Aşteptăm programele de finanţare şi ghidurile de finanţare pentru următorul exerciţiu financiar, fiindcă avem proiecte întocmite”, a precizat primarul Gabriel Năstăsescu.

La Voineasa se fac investiţii cu bani de la bugetul local

La Voineasa, anul acesta primarul Gabriel Năstăsescu are în plan reabilitare primăriei cu bani alocaţi din bugetul local, amenajarea trotuarelor, pe o lungime de 523 de metri, şi construirea unui pod la Valea Măceşului: „Programele pentru accesarea proiectelor cu valori mari nu au apărut. Prin urmare, tot ce vom face în această perioadă se va realiza cu fonduri alocate din bugetul local. Vom aloca fonduri şi pentru schimbarea sistemului pluvial de la şcoală şi, tot aici, trebuie schimbată şi reparată zidăria. În vara acestui an, când copiii vor intra în vacanţă, vor începe lucrările de amenajare a grupurilor sanitare cu gresie, faianţă şi a instalaţie de apă. Tot din bugetul local ne-am propus să modernizăm iluminatul stradal cu încă 150 de lămpi, un proiect pe care îl realizăm etapizat, cu lămpi economice. Anul trecut am montat peste 140 de lămpi”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Un alt proiect, pentru care speră să primească finanţare, printr-un program de finanţare, este reabilitarea podului de la piaţă, proiect care, iniţial, a fost depus la FDI şi aprobat la valoarea de 980 de mii de lei.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *