La Lungeşti,  administraţia locală aduce gazele la poartă

După modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea rețelei de apă potabilă şi canalizare, construirea unei săli de sport prototip în ţară, amenajarea unui centru medical cu aparatură de ultimă generaţie, înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice și cu programe în derulare pentru reabilitarea rețelei școlare, Primăria Lungeşti face primele demersuri pentru un nou și amplu proiect. Administrația locală vrea să înființeze rețeaua de gaz metan, și speră ca populația să beneficieze și de această utilitate, cât mai curând posibil.

Viceprimarul cu atribuţii de primar Ion Pătru afirmă că primii pași s-au făcut în proiectul aducțiunii de gaz metan și este optimist în privința aprobării finanțării acestuia:

„La Lungeşti, proiectul privind înfiinţarea rețelei de gaze naturale este în linie dreaptă. În acest sens suntem în faza de ridicări topografice, urmând să fie întocmit studiul de fezabilitate. Important este faptul că am depistat ce era mai important, şi anume locul unde va fi conducta de racordare. S-a stabilit astfel că această conductă se va executa din satul Mamu. Proiectul cuprinde înfiinţarea reţelei pe o lungime de 18 kilometri. Urgentăm acest proiect fiindcă plănuim şi construirea unui bazin de înot, acest proiect fiind condiţionat de sistemul de gaze. Gazul metan este o necesitate pentru noi și pentru orice localitate rurală din ţară, cred. Chiar dacă este cel mai amplu și costisitor proiect, beneficiile sunt majore, și merită să facem eforturi pentru ca oamenii de aici să beneficieze de această utilitate importantă”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Ion Pătru.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *