Nicolae CONCIOIU: „PSD va marca alegerile locale printr-o victorie”

Claudia ȘCHIOPU

Primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii pe care o administrează, precum şi planurile de viitor pentru dezvoltarea infrastructurii. Care sunt priorităţile în materie de proiecte, dar şi cu ce gânduri aşteaptă alegerile locale care vor avea loc nu peste mult timp, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Veți putea onora anul acesta promisiunile făcute în privința înființării sistemului de gaze?

Nicolae Concioiu: Nu doar am promis, am trecut și la fapte. Așa cum am spus, contractul a fost semnat pe data de 7 ianuarie. Au venit proiectanții cu o întârziere de două săptămâni. Au justificat această întârziere cerându-ne să îi înțelegem. Condiția inclusă în ofertă este cea de depunere a proiectului în termen de 10 zile de la câștigarea licitației de lucrări. Prin urmare, luna aceasta am asigurări de la firma câștigătoare că se va prezenta cu proiectul, pentru emiterea autorizației de execuție. Noi avem toate avizele luate, iar autorizația se scrie pe loc, după aceea se trece la construirea şi racordarea la conducta de gaze, la magistrală. Localitatea Gușoeni este traversată de două magistrale, în afară de conducta BRUA. La una dintre aceste două magistrale vom fi racordaţi. Urmează o investiție foarte importantă, privind acest sistem de gaze. Primul pas va fi construirea staţiei de reglare, măsurare şi presiune, care se va face în spatele primăriei, apoi se vor executa extinderi ale conductei şi branşările la reţea.

Impact real: Având în vedere că administraţiile locale traversează o perioadă destul de grea privind absorbţia fondurilor, pentru că exerciţiul financiar abia în 2021 se va deschide, iar noul Guvern a sistat programele de finanţare de la stat, de unde intenţionaţi să accesaţi fonduri pentru proiectul de gaze?

Nicolae Concioiu: Nu intenţionăm să accesăm banii de nicăieri. Nu am scos la licitație lucrarea, ci concesionarea acestui serviciu. Acest lucru înseamnă că firma câștigătoare vine cu resurse financiare, se implică și construiește, pentru că tot această firmă va vinde și gazul către populație. Entităţile care se înscriu la licitație au prevăzute fonduri cu care se implică în concesiunea acestor proiecte. Rețelele de gaz intră în proprietatea statului după ce sunt construite, iar o parte din cheltuială va fi recuperată de firma care a executat lucrarea, de la Transgaz, acesta fiind proprietarul rețelelor. Prin urmare, reţeaua construită până la limita proprietăţii, unde vor fi montate contoarele, aparține statului român. Din această cauză lucrările se fac doar pe domeniul public, nu se fac pe terenuri private. Am fost asigurat că, până la sfârșitul anului vom fi racordați la sistemul de gaze. Este un proiect pentru care din 2013 tot bat drumurile la București. Într-un final, datorită Guvernului PSD s-a revizuit legislația, astfel încât să permită Consiliilor Locale să scoată la licitație investiţiile privind înfiinţarea sistemelor de gaze. În această perioadă strângem semnături de la cetăţeni, iar cei care acum sunt de acord să se introducă reţeaua și intră în acest proiect suportă din banii proprii doar costurile de montare a tabloului. Cetățenii sunt informați în acest sens, dar sunt și câțiva care nu sunt de acord cu acest proiect. Proiectul de gaze se va înfiinţa pe o lungime de 13 kilometri. Încerc să le explic cetățenilor că nu depind de mine toate lucrurile, de mine depinde totuşi perseverența, pentru a duce lucrurile mai departe.

Impact real: Care este stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii Gușoeni?

Nicolae Concioiu: În localitate se lucrează la modernizarea dispensarului, investiţie care este aproape gata. Sunt foarte bucuros de această lucrare, mai ales pentru că asigurăm condiții optime privind desfăşurarea activităţii medicului de familie care este extrem de important pentru comunitate. Al doilea proiect privește construirea grădiniței. Deja se lucrează la acest obiectiv, se toarnă betonul peste confecțiile de fier, peste structurile metalice, la partea de demisol. Clădirea este o construcţie doar cu parter, dar are un demisol, pentru că vorbim despre o grădiniţă cu program prelungit, cu două grupe de copii. Din aceste motive spațiul respectiv trebuie să aibă suficiente încăperi pentru alimente, pentru vestiarele personalului care deservește acest obiectiv, și tot ceea ce trebuie. Fiecare grupă de copii va avea sală de jocuri, sală de somn, sală de mese, conform normele europene, locația va concura cu cele din mediul urban. Lucrări se fac şi la modernizarea centrului civic. În acest sensavem un plan şi pentru modernizarea primăriei. În centrul localităţii avem bustul doamnei Malvina Urşianu, şi nu întâmplător. Această mare doamnă, care s-a născut și a crescut aici, și-a ținut cuvântul dat prin urmașii dumneaei, și ne-a donat terenul din centrul localității Gușoeni. În acest fel, putem reabilita și clădirea de lângă căminul cultural, care aparțin e deja primăriei. Prin urmare, modernizarea centrului civic continuă, pentru că noi suntem proprietari de data aceasta, de la primărie până la dispensar, împreună cu clădirea Federalcoop.

Impact real: La final de mandat, cum aţi caracteriza aceşti ani, cât ați fost la conducerea comunei?

Nicolae Concioiu: La ora actuală oamenii sunt foarte mulțumiți de două lucruri. În primul rând există asfalt într-un procent destul de mare pe drumuri, iar iluminatul public este așa cum nu este nicăieri, și când spun asta îmi asum aceste lucruri. Am demarat și proiectul de montare a camerelor de supraveghere video în localitate. Acest lucru a fost îmbrățișat de oameni ca fiind un lucru bun, chiar dacă noi nu ne putem plânge de tâlhării, sau alte cazuri de infracțiuni grave. În privința modernizării infrastructurii rutiere mai sunt de asfaltat 13 kilometri. În acest sens avem în plan să începem în această perioadă și modernizarea drumurilor.    

Impact real: Alegerile locale se apropie, credeți că PSD Vâlcea își va menține poziţia de lider?

 Nicolae Concioiu: La nivel judeţean sunt vicepreşedinte, şi consider căPSD este un partid puternic şi va ieşi puternic, scorul la alegerile locale va fi zdrobitor, fiindcăoamenii au cam realizat ce s-a întâmplat cu țara în ultimul timp, și mai ales cu deciziile luate la nivel central. PNL nu a făcut decât să scadă, să își diminueze progresiv șansele, în această perioadă de criză. Cetăţenii au încredere în PSD fiindcă a fost lucruri pe care oamenii le-au apreciat. Nu am fost îngrijorat nici atunci când au avut loc creşteri în sondaje ale altor formaţiuni politice. Am fost sigur că ne vom reveni. Bătălia cea mai grea pe care o avem este pentru a ne atinge obiectivul. PSD este un partid puternic, pe propriile picioare, un partid care are organizaţii locale puternice în fiecare localitate, iar oamenii tineri trebuie promovați. Trebuie să se ţină cont de faptul că s-a schimbat foarte mult profilul votantului. Cum va ieși PSD din această campanie? Va strânge voturi şi va ieşi victorios, în primul rând la Gușoeni, și vă garantez că voi avea un rezultat mai bun decât cele de până acum. Cetăţenii sunt alături de mine, am făcut o listă cu proiectele pe care le-am realizat, dar şi cu cele pe care le vom pune în practică.

Impact real: Ce planuri aveţi, pentru următorul mandat? –Nicolae Concioiu: Pentru următorul mandat vreau să finalizez ceea ce nu am reușit să finalizez în acest mandat, privind proiectele finanţate prin PND -2. Aşteptăm cu nerăbdare demararea lucrărilor de introducere în localitate a reţelei de apă şi canalizare, care este prins prin master-planul judeţului. De asemenea, îmi doresc să încheiem capitolul de asfaltări pe drumurile comunale, dar şi finalizarea centrului civic

„”Consider căPSD este un partid puternic şi va ieşi puternic, scorul la alegerile locale va fi zdrobitor, fiindcăoamenii au cam realizat ce s-a întâmplat cu țara în ultimul timp, și mai ales cu deciziile luate la nivel central. PNL nu a făcut decât să scadă, să își diminueze progresiv șansele, în această perioadă de criză” Nicolae Concioiu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *