SCM a anunţat oficial primele transferuri

SCM Râmnicu Vâlcea a anunţat săptămâna trecută primele trei transferuri: Minevskaya, Aardahl şi Nikolic.

Conducerea campioanei SCM a oficializat primele trei transferuri, toate cele trei jucătoare care vor veni din vară fiind straniere: Zeljka Nikolic, Evgenija Minevskaya și Maren Nyland Aardahl.

Extrema dreaptă Zeljka Nikolic (28 ani) a evoluat în ultimii 4 ani la SCM Craiova. Sârboaica unde a fost titulară incontestabilă în naționala sa la ultimul Mondial. „Este o mare oportunitate pentru mine, merg la o echipă care va juca în Liga Campionilor și care își propune obiective importante. Cunosc foarte bine echipa de la Vâlcea, am jucat de atâtea ori împotriva sa cu Craiova. Am fost și la meciuri în Liga Campionilor, atmosfera e cu adevărat senzațională” a declarat Zeljko Nikolic.

Norvegianca Maren Nyland Aardahl (26 ani) evoluează pe postul de pivot și vine de la Bietigheim (Germania), adversara Vâlcii în actualul sezon al Ligii Campionilor, fiind o jucătoare bună şi pentru apărare. „Sunt nerăbdătoare să mă alătur în vară echipei SCM Ramnicu Vâlcea. Cred că am luat cea mai potrivită decizie. Vâlcea este următorul pas în cariera mea! Sper din tot sufletul să fie bine pentru toată lumea. Am văzut că strategia antrenorului Florentin Pera este bazată pe o apărare solidă, puternică în zona centrală. Cred că pot să mă încadrez la acest proiect” a anunţat Maren Aardahl. Pivotul a avut până acum performanțe în beach-handball, unde a cucerit medalia de aur la Euro 2017, argint și bronz la Mondialele din 2018, respectiv 2016.

Nemţoaica Evgenija Minevskaya (FOTO, 27 ani) evoluează în acest moment la Brest Bretagne, formație cu care s-a calificat în sferturile de finală. Handbalista din Germania care activează pe postul de inter stânga a marcat 26 de goluri în acest sezon în Liga Campionilor. Minevskaya este deja o handbalistă cu mare experiență în cupele europene, printre altele evoluând în trecut în Liga Campionilor cu alte două formații, Thuringer și Leipzig. La naționala Germaniei, ea a debutat încă de la vârsta de 19 ani, adunând între timp aproape 100 de selecții. „Sunt fericită că joc pentru Vâlcea! Au o echipă care joacă un handbal bun, în viteză, cu implicare emoțională. Cred că o să mă integrez rapid. Am găsit o atmosferă incredibilă în sală, la Vâlcea. Atât de mulți spectatori, atât de multă gălăgie, atât de multă pasiune cu care fani își încurajau fetele. Abia aștept să fac parte din această echipă!”, a subliniat Evgenija.

Conform presei centrale, SCM a mai ofertat-o şi pe Daria Bucur, inter dreapta care îşi aşteaptă suspendarea după implicarea în renumitul caz de dopaj de la Braşov. Bucur mai este însă dorită şi de CSM Bucureşti şi Odense.

Şanse mari pentru SCM să joace tot în Liga Campionilor

În sezonul viitor al Ligii Campionilor se va juca tot cu 16 echipe ca și în acest sezon, doar că se vor forma două grupe de câte opt echipe. Așadar, 14 jocuri pentru fiecare club în parte, înainte de a se intra în fazele eliminatorii, un play-off cu echipele clasate pe locurile 2-6, sferturi de finală și Final Four.  Câştigătoarea titlului în România este calificată direct, ca şi alte 9 echipe, iar celelalte 6 formaţii vor primi wildcard. În cazul nefericit în care nu ar câştiga titlul, SCM ar avea mari şanse să primească un wildcard de pe locul 2 în România.

Campionatul, în impas

Federația Română de Handbal a luat măsuri, după ce pe teritoriul României a fost instituită Starea de Urgență pe o perioadă de 30 de zile. Astfel, FRH a decis ca perioada de suspendare a tuturor competițiilor sportive să se prelungească până la încheierea Stării de Urgență. Activitatea competițională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate. Vâlcea și CSM București sunt azi la egalitate de puncte, iar „tigroaicele” au un meci mai puțin disputat.

Federația Română de Handbal nu ia în calcul să încheie sezonul atât timp cât naționala feminină este programată să joace în luna iunie turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice.  „Am încercat să ne adaptăm situaţiei şi am transmis prin preparatorul fizic un program individual de pregătire. Aşteptăm să vedem cum vor decurge lucrurile în perioada următoare în privinţa jocurilor oficiale. Acum este prea devreme sa ne pronunţăm despre acest aspect”, a spus antrenorul SCM-ului, Florin Pera.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *